La Conca clou la millor temporada de turisme dels últims 10 anys

El nombre de visitants registrat per l’Oficina Comarcal és de 73.672 persones, un increment del 27% respecte al 2015

19 mayo 2017 16:50 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

M. Plana

La Conca de Barberà creix any rere any com a destí turístic de l’interior de la Costa Daurada, i especialment ho ha fet durant el 2016, que ja se situa com la millor temporada turística dels últims 10 anys, segons les dades de l’Oficina Comarcal de Turisme, ubicada al Monestir de Poblet.

El nombre de visitants registrat és de 73.672 persones, un 27% més respecte al 2015, quan se’n van comptabilitzar 58.163, una xifra molt similar a la del 2014 (53.287). També destaca l’increment en un 21% de les consultes rebudes, arribant a les 22.572, 3.912 més que l’any passat.

En aquest últim cas, destaca l’important augment de consultes rebudes des del 2012, any en el qual l’Oficina Comarcal de Turisme va canviar d’ubicació i es va instal·lar al punt de recepció de visitants al Monestir de Poblet. Això ha permès una millor accessibilitat dels visitants a realitzar consultes i que en aquests últims 5 anys hagin incrementat en un 76%.

Pel que fa als temes consultats, els majoritaris tenen a veure amb el mateix Monestir de Poblet, pel fet que l’oficina es troba dins del mateix recinte. Els visitants, però, també s’interessen per informació genèrica de l’oferta turística de la Conca de Barberà, La Ruta del Cister, Montblanc Medieval, els museus de l’Espluga de Francolí, restaurants, cellers i les diverses rutes de senderisme que es poden realitzar per la comarca.


Sinergies amb la costa
Els visitants de la Conca de Barberà són majoritàriament de proximitat: el 37% d’aquest 2016 eren catalans (26.898 persones) i, principalment, provinents de la província de Barcelona, seguits de Tarragona, Lleida i, finalment, Girona.

El 32% dels visitants eren europeus, amb un pes important dels francesos, mentre que els espanyols representaven un 27% i el 4 restant, de països de la resta del món.

Més enllà que el turista majoritari de la Conca sigui de proximitat, també destaca que el percentatge més important (39%) estigui allotjat a municipis de la costa, com Salou, Cambrils o la Pineda, fet que posa en relleu les sinergies creades entre la Costa Daurada i l’interior.

Una altra part destacada (32%) fan excursions d’un sol dia i s’allotgen al seu lloc de procedència. Els que es queden a la mateixa comarca, en canvi, és un percentatge molt reduït, un 14%. I és que la Conca de Barberà té tradicionalment una important manca d’allotjaments.

Comentarios
Multimedia Diari