Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

La Diputació aporta 40.000 euros al programa de teleassistència i al Banc de Suport de Creu Roja

Els dos serveis beneficien més de 3.000 persones a tota la demarcació

ACN

Whatsapp
D'esquerra a dreta: el president provincial de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el diputat Salvador Ferré, en el moment de signar el conveni de col·laboració. Imatge de

D'esquerra a dreta: el president provincial de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el diputat Salvador Ferré, en el moment de signar el conveni de col·laboració. Imatge de

La Diputació de Tarragona aportarà un total de 40.000 euros per finançar el projecte de teleassistència domiciliària i el banc de productes de suport per a persones amb problemes de mobilitat. En concret, l'ens supramunicipal destinarà 20.000 euros a cadascun d'aquests serveis. Així ho han rubricat en un conveni, aquest dimarts, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president provincial de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau. El servei de teleassistència domiciliària de Creu Roja compleix 25 anys aquest 2015, i té més de 3.000 usuaris arreu de la demarcació. Pel que fa al Banc de Suport, l'any passat va facilitar ajuts a 58 persones al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La teleassistència és un servei d'atenció domiciliària que dóna resposta immediata, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, a les persones usuàries que es troben en situacions d'emergència, i està adreçat especialment a persones grans o dependents. Per activar-lo, l'usuari simplement ha de prémer el botó que hi ha en el telecomandament en forma de penjoll que ha de dur posat mentre és al domicili. En aquell moment s'estableix contacte, mitjançant un sistema mans lliures de conversa telefònica, amb la Central d'Alarmes de Creu Roja per tal de donar-li la resposta oportuna amb la màxima rapidesa.

A banda de l'atenció telefònica en cas d'emergència, el servei realitza diverses actuacions de valor afegit, com trucades periòdiques de seguiment, avisos en cas de fenòmens meteorològics extrems o la felicitació en l'aniversari. La majoria d'aquestes actuacions les desenvolupa el voluntariat de Creu Roja.

Precisament aquest 2015 el servei compleix 25 anys. A la demarcació de Tarragona té 3.195 usuaris arreu de 184 municipis. Els beneficiaris del projecte són habitants empadronats al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb edats a partir dels 65 anys, o bé persones amb dependència que passin la major part del temps sols. Al servei hi pot accedir qualsevol usuari particular que es posi en contacte directament amb Creu Roja o bé a través dels serveis socials de cada municipi. L'aportació de 20.000 euros de la Diputació de Tarragona permet finançar en part el servei a les persones més vulnerables.

El conveni signat aquest dimarts també preveu l'aportació de 20.000 euros per al Banc de Suport, un projecte adreçat a persones menors de 65 anys amb problemes de mobilitat o amb alguna discapacitat, que té com a objectiu facilitar-los productes que millorin la seva qualitat de vida i la dels seus cuidadors, com ara llits articulats, grues o material ortopèdic. En el marc d'aquest projecte, l'any passat Creu Roja va facilitar ajuts a 58 persones al conjunt del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También