La I Cursa Adaptada i Inclusiva arriba a TGN

La cita tindrà lloc el proper dissabte, 11 de desembre, al Parc del Francolí

REDACCIÓ

Whatsapp
Acte de presentació de la cursa al  pati Jaume I FOTO:CEDIDA

Acte de presentació de la cursa al pati Jaume I FOTO:CEDIDA

Un grup d’entitats de Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Esportiu del Tarragonès, organitza la I Cursa Adaptada i Inclusiva de Tarragona, que tindrà lloc al Parc Francolí de Tarragona el proper dissabte 11 de desembre a partir de les 11 h. Els detalls de la cursa es van presentar ahir al Pati Jaume I en un acte que va comptar amb la participació d’Elena Rodríguez Soriano, cap de comunicació de la Fundació Onada i coordinadora de la cursa i Estefania Serrano, presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, entre altres personalitats.

Ha estat Elena Rodríguez Soriano l’encarregada d’explicar aquests detalls, començant per l’elecció de la data, molt significativa, ja que s’emmarca en les activitats de la setmana per la diversitat iniciada el 3 de desembre amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Rodríguez Soriano va explicar també que s’ha arribat a 120 inscripcions, per la qual cosa es preveu que sigui aquesta la participació. L’objectiu principal de la Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona, ha continuat, és «fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar la ciutadania de Tarragona sobre les dificultats i la capacitat de superació dels nens, nenes, joves i persones adultes amb discapacitat, l’empenta de les serves famílies i la necessitat d’empatia social per no excloure cap persona de les activitats socials habituals, com ara l’esport».

La cursa es farà a partir de les 11 h al Parc Francolí de Tarragona, un espai gestionat per la Fundació Onada que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de feina a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la Fundació. La prova està oberta a persones de totes les edats amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies. Podran participar en les modalitats de cadira de rodes, caminador o deambulant. Es podrà escollir si es vol participar en una franja horària amb menys estímuls sonors i/o acompanyat d’una persona (familiar o amic).

L’esdeveniment es desenvoluparà en un recorregut en línia recta amb distàncies adaptades (20, 40 i 60 metres) i un recorregut no adaptat d’1 km al voltant del parc. No hi ha temps màxim per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa si així es desitja. La cursa és no competitiva i només hi podran participar persones inscrites prèviament. En recollir el dorsal, cada participant rebrà una bossa amb obsequis i tothom, en acabar, una medalla. S’habilitaran espais de calma, lavabos adaptats i tot el necessari per gaudir de l’esport d’una forma tranquil·la, segura i inclusiva.

Esport per a tothom

La consellera d’Esports va expressar durant la presentació que «volem que a Tarragona l’esport sigui per a tothom, sense exclusions» i va afegir que «tot i que queda camí per recórrer, la celebració a la ciutat d’Onades Inclusives, la col·laboració amb l’ONCE per fer la pujada al Loreto o aquesta primera cursa adaptada i inclusiva són exemples que ens indiquen el camí per aconseguir-ho», alhora que ha volgut agrair a totes les entitats organitzadores la feina per tirar encavant la cursa i el suport dels col·laboradors.

Temas

Comentarios

Lea También