La Jove de Tarragona tanca un any irregular i a mitges

Els del Cós del Bou completa nou castells gammes extres. Aquesta temporada anota el 5de9f i el pde8fm però ensopega amb el 4de9fp.

20 octubre 2019 14:40 | Actualizado a 20 octubre 2019 14:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha tancat aquesta setmana la seva temporada de manera precipitada a causa de les mobilitzacions socials i de la situació del país.

Els del Cós del Bou han completat un curs irregular amb alegries i deures pendents.

L’inici de temporada va ser més lenta de l’habitual. Dins la tònica del món casteller, els va costar arrancar amb els castells de nou que no van arribar fins a finals del mes de juny. El 4de9 amb folre se’ls va atravessar, especialment a l’inici d’any, però el van encarar solventment.

Un cop aconseguit el rodatge i confiança amb els bàsics de nou, la Jove va agafar embranzida i, per la diada de les Neus, van estrenar el primer gamma extra en forma de 9de8. Una diada complicada per a la formació, ja que van tenir un nombre elevat de baixes.

Estrena del cinc folrat

Sant Magí va veure brillar als de la camisa lila on van mostrar la seva millor versió.

El 5de9 amb folre, castell insígnia de la casa, va veure la llum i van descarregant-lo manera magistral.

Embriagats i endorfònics per l’emoció, els liles se sentien més forts que mai i van seguir treballant amb reptes molt ambiciosos.

El 4de9 amb folre i el pilar, el pilar de 8 amb folre i manilles i el tres emmanillat eren els grans objectius d’un agost que augurava la glòria castellera dels del Cós del Bou.

Malauradament, tot es va truncar per l’ensopegada del 5de9 amb folre al Catllar, diada on s’especulava que portarien el castell de deu.

El coratge de la colla va demostrar una ambició sense límits per afrontar un final d’agost fins Santa Tecla que no es va fer justícia.

La suma de caigudes van fer que es perdés la confiança en els castells límit.

Tot i això, Gorka Bertran, cap de colla, ha destacat la capacitat de regeneració del col·lectiu passejant dos pd8fm i consolidant els castells bàsics de nou. La formació va tancar l’any pel Mercadal amb el 3 i el 4de9 solventats i amb molts canvis.

2020 d’ambició i ganes

La Jove ha assentat les bases en un any complicat que no ha acabat de fer justícia i ha quedat a mitges de tot el treball fet a l’assaig.

El cap de colla ha assegurat que recolliran els fruits de les hores dedicades enguany la temporada vinent. «Si comencen forts i amb convicció, la Jove farà molts grans castells», ha destacat Bertran.

Comentarios
Multimedia Diari