La Llegenda de Sant Jordi ja té els seus protagonistes

Ussama Cantillo, de 21 anys, representarà Sant Jordi i Anna Navarro, de 18, es posarà 
a la pell de la Princesa. La Setmana Medieval començarà el 17 d’abril

20 enero 2020 09:10 | Actualizado a 20 enero 2020 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vila de Montblanc ha començat el compte enrere per a retrocedir un any més fins a retrobar els seus orígens medievals. I en aquest context la Setmana Medieval hi juga un paper cabdal, la qual inclou l’escenificació de la Llegenda de Sant Jordi, tan celebrada i admirada.

I el punt de partida de la 33a edició de la Setmana Medieval s’ha donat aquest cap de setmana amb l’elecció dels joves que han d’encarnar els personatges de Sant Jordi i la Princesa aquest 2020.

Així, el jove que interpretarà la figura de Sant Jordi és Ussama Cantillo de 21 anys, l’edat que estableix la normativa, mentre que el paper de la Princesa ha recaigut en la montblanquina Anna Navarro, de 18 anys, que és la primera de les condicions per a optar-hi.

La parella va resultar escollida en el decurs de la gala celebrada la nit del dissabte passat al pavelló del Casal Montblanquí, després del sopar organitzat per l’Associació Medieval que va reunir fins a 270 comensals per arribar al mig miler de persones a l’hora d’escollir els protagonistes, la presentació del cartell que recull els col·lectius que fan possible la festa, anys rere any, i les novetats de l’actual edició de la Setmana Medieval. L’acte va transcórrer amb una celeritat inusual, i a dos quarts de dues de la matinada «ja estava tot dat i beneït», explicava ahir en Joan López, president de l’Associació Medieval. I és que la interpretació del monòleg que han de declamar els aspirants a Sant Jordi i a la Princesa, aquest cop només es va pronunciar una vegada.

Una dotzena de noies

Una dotzena de noies de 18 anys es van presentar per ser Princesa, d’entre les quals en va sortir elegida l’Anna Navarro, la qual es va mostrar molt afalagada de «poder posar-me en el personatge de la Princesa, una oportunitat que només tens una vegada a la vida». L’Anna va explicar que pensa «disfrutar i viure intensament el moment, emotiu de veure com la mainada et miren amb ulls brillants». Admet haver «demanat consells» a la Míriam, amiga seva, i que va ser la Princesa el 2019.

Més fàcil ho va tenir l’Ussama Cantillo per adjudicar-se el personatge de Sant Jordi, ja que hi optava en solitari, sense la competència d’altres candidats. «No hi havia ningú que pogués interpretar el guió, ni millor ni pitjor que jo», bromejava. Però val a dir que es va preparar a consciència la interpretació del guió i prometé ficar-se «molt a dins del paper, per animar més nois de cara les properes edicions». Aquesta circumstància ja s’ha donat alguna altra vegada a l’hora d’optar a fer de Sant Jordi. El mateix president de l’associació organitzadora, Joan López, recorda que ell va ser l’únic jove que es va presentar per ser el Sant Jordi el 2007.

Ahir diumenge, el claustre gòtic de l’Antic Hospital de Santa Magdalena va ser l’escenari de la presentació del Sant Jordi i la Princesa i també del Rei i la Reina. Salvador Masdéu ha estat elegit per al paper del rei, mentre que el de la reina serà encarnat per Victòria Mateu, tots dos vinculats, de fa anys, a la Setmana Medieval i la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc. Van coincidir en afirmar que «aquesta elecció ens omple de goig, amb la responsabilitat de posar-hi el millor de nosaltres i dignificar, com mereix tot el seguici, les diferents escenificacions». Per la seva banda, Joan López va significar que la Setmana Medieval d’enguany haurà de renunciar a un dels actes de gran format, que tenia com escenari l’entorn del Pont Vell «afectat per la riuada». Tot i això, el responsable de l’organització va assenyalar que «reeditarem alguna de les activitats exitoses de passades edicions i farem un acte de cloenda potent, a redós de la figura de la dona».

Així mateix, López va anunciar, com a novetat, la celebració d’una cursa de cavalls, amb la participació de genets de Montblanc i de la comarca de la Conca, a peus de la muralla. També es durà a terme un espectacle dirigit al públic familiar i infantil, basat en la cantata estrenada durant l’edició passada, per interpretar la vida medieval. La Setmana Medieval de Montblanc se celebrarà del 17 al 26 d’abril, amb el Dracum Nocte, el mercat medieval, les Nits Malignes, actuacions de petit format, mostra d’oficis, mercat de vins i caves i la Llegenda de Sant Jordi, entre d’altres activitats.

Comentarios
Multimedia Diari