La Passió arriba a la Part Alta

Tradicional processó de Divendres de Dolors dels Pagesos

19 mayo 2017 19:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre va celebrar ahir la seva tradicional processó pels carrers de la Part Alta, coincidint amb el Divendres de Dolors. La comitiva, precedida per un viacrucis per l’interior de l’església de Sant Llorenç, va recórrer els principals carrers del nucli antic.

La processó va anar precedida pels Armats de la Confraria de La Sang de Constantí i hi van processonar els dos misteris del Gremi, obra de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol:la Mare de Déu de pla Pietat i el Sant Sepulcre, amb el Sant Crist de la Secció de Senyores. També hi van participar el Penó, amb alumnes del Col·legi Sant Pau, les corresponents Bandes de Timbals i els Armats del Gremi.

Com a novetat d’aquest any, es va recuperar la participació, acompanyant el Sant Crist, de la degana de les corals tarragonines, l’Àncora, fundada per Josep Anselm Clavé, que va interpretar, durant el recorregut de la processó, els Goigs de La Pietat i del Sant Sepulcre. Com a segona gran novetat, tancant la processó, hi va participar per primer cop la Banda de Música de Sant Llorenç composada per: flauta, clarinet, saxo, fagot, trompeta, trompa, tuba i caixa.

 

Avui, la Procesión de Pasión

Avui dissabte arribarà una de les grans novetats de la Setmana Santa tarragonina d’aquest any:la nova Procesión de Pasión, impulsada per la Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura. Tradicionalment, en aquesta jornada la confraria celebrava el seu viacrucis per l’interior de l’església de Sant Nicolau de Bari (carrer Pau del Protectorat), però en aquesta ocasió han decidit sortir al carrer amb aquesta processó de nova creació, que començarà en aquesta esmentada església i recorrerà diversos carrers de la Part Baixa:Barcelona, Sant Miquel, Nou de Sta. Tecla, Smith, Plaça dels Infants, Reial, plaça dels Carros, Apodaca, Barcelona i Pau del Protectorat.

D’altra banda, convé destacar que la presentadora de l’opuscle de la Soledat d’aquest passat dijous, Joana Virgili, ja no ocupa el càrrec de directora del Camp d’Aprenentatge, com erròniament es deia en el Diari d’ahir, sinó que ja està jubilada. L’actual directora és Marta Panadès.

Comentarios
Multimedia Diari