Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La URV coordina un projecte europeu per adaptar-se al canvi climàtic

Es tracta d'afrontar els reptes del canvi climàtic com, per exemple, els efectes de la sequera en l'agricultura; la més gran mortalitat per extrems de temperatura; l'impacte en el turisme de neu o com afecta les energies renovables

Diari de Tarragona

Whatsapp
Detalle de la fachada del rectorado de la URV, donde ayer se celebró el Claustro. FOTO: ACN

Detalle de la fachada del rectorado de la URV, donde ayer se celebró el Claustro. FOTO: ACN

La Universitat Rovira i Vigili (URV) coordina un projecte europeu per adaptar-se al canvi climàtic amb serveis adaptats a les necessitats de diferents sectors, informa la universitat de Tarragona i Reus (Baix Camp).

El projecte, de tres anys de durada, el coordina el Centre en Canvi Climàtic C3 i integra els treballs de setze grups d'investigació de dotze països.

Es tracta d'afrontar els reptes del canvi climàtic com, per exemple, els efectes de la sequera en l'agricultura; la més gran mortalitat per extrems de temperatura; l'impacte en el turisme de neu o com afecta les energies renovables.

Aquestes dades van dirigides a l'agricultura, reducció del risc de desastres, energia, salut, aigua, i turisme

Així, investigadors de Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Irlanda, els Països Baixos, Portugal, el Regne Unit, la República Txeca, Suècia i Romania investigaran com encaixar millor aquests efectes.

Coordinats per l'investigador del Centre en Canvi Climàtic, C3, Enric Aguilar, el projecte INDECIS-proporcionarà un enfocament integrat per produir un conjunt d'índexs climàtics rellevants.

Aquestes dades van dirigits a l'agricultura, reducció del risc de desastres, energia, salut, aigua, i turisme.

Per aconseguir-ho, el projecte inventariarà i catalogarà un conjunts de dades existents de pluja, temperatura, velocitat del vent i durada del sol.

També crearà noves bases de dades i desenvoluparà nous mètodes i eines per garantir la seva qualitat i homogeneïtat.
A més, recollirà informació sobre indicadors de clima i treballarà per millorar-los i convertir-los en un servei adaptat als diferents sectors.

El projecte s'ha iniciat aquest mes de setembre i està finançat pel European Research Area for Climate Services (ERA4CS). 

Temas

Comentarios

Lea También