La Vilaniuada, una gimcana amb el mòbil

700 alumnes dels diferents centres de la comarca van utilitzar les diferents aplicacions per assolir els reptes i les proves

21 febrero 2019 09:49 | Actualizado a 21 febrero 2019 09:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una gimcana pels carrers del nucli històric de Valls utilitzant les aplicacions del telèfon mòbil. 700 alumnes de diferents instituts i escoles de la comarca van participar aquest dimecres a la Vilaniuada que se celebra a Valls per segon any consecutiu. 

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la participació. L’any passat només estava dirigit als alumnes de l’Institut Narcís Oller i del col·legi Claret de Valls, i enguany, vist l’èxit de l’anterior edició, s’ha obert als diferents centres de la comarca. Hi han participat alumnes de 6è de primària. 

Un grup de quatre o cinc nens havien d’assolir reptes: mesurar el campanar de Sant Joan, utilizar la gelolocalització, la realitat virtual a través d’aplicacions o escanejar el codi QR. 

El director de l’Institut Narcís Oller, Josep M. Pallàs, es mostraba satisfet per la iniciativa i explicava que «volem trencar les barreres entre alumnes i profesor i que el móvil sigui un punt d’unió. Ens hem sorprès de la creativitat que poden arribar a tenir els joves». Els professors estaven en un punt de control i informaven els alumnes si s’allunyaven de les pistes. A més van rebre una formació específica de noves teconologies. 

«És un treball transversal, ja que havien d’utilitzar diferents aplicacions: editors de textos, fotografies...», afirmava Pallàs. 

«M’ha agradat fer aquesta activitat perquè, a part que és una activitat diferent per aprendre, hem utilitzat aplicacions que mai havia utilitzat. També, al no ser de Valls, he pogut conèixer una mica més la ciutat i orientar-me per la ciutat», detallava Anna Baldor, alumna de 3r d’ESO. 

«La Vilaniuada m’ha semblat molt divertida a la vegada que interessant perquè havíem d’utilitzar realitat augmentada i no ho havia fet mai, també m’ha agradat anar a diferents punts de Valls, ja que aixi coneixes més la ciutat», afirmava Zoe Morante, alumna de 3r d’ESO. D’aquí a unes setmanes els professors donaran premis als alumnes.

Mobile Learning Awards
El pròxim 28 de febrer i dins Mobile World Congress tindrà lloc el Mobile Learning Awards. Es tracta d’un concurs que reconeix els projectes creats per docents i escoles de Catalunya en l’àmbit de la transformació de l’educació mitjançant l’ús de les tecnologies digitals. L’escola Candela de Valls juntament amb l’Institut Narcís Oller han quedat finalistes amb el projecte: ‘Delegats digitals: experiència intercentres’.

Comentarios
Multimedia Diari