La figura i obra de Joan Casals, al Museu d’Art Modern de Tarragona

L’exposició sobre l’autor tarragoní es pot visitar fins al 3 de novembre

21 septiembre 2019 06:20 | Actualizado a 23 septiembre 2019 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La monografia Joan Casals. Itineraris en el laberint repassa la vida i l’obra d’aquest polifacètic artista, a través de la mirada de cinc autors i autores que en destaquen diferents aspectes: els seus orígens, la seva plenitud artística, les pintures, les ceràmiques, les llicorelles (obra sobre pedres de llicorella), les seves poesies i reflexions, la seva tasca pedagògica...

El llibre, que el passat dijous es va presentar al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, juntament amb l’exposició del mateix nom, és la publicació més completa sobre l’artista, nascut a Tarragona el 1945 i que va residir a Reus, ciutat on va morir el 2011. Joan Casals va guanyar el 27è Premi Tapiró de Pintura que convoca la Diputació, l’any 1989. La presentació del llibre i de l’exposició va anar a càrrec de Joan Josep Garcia, diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona, acompanyat de Paula Varas, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona; d’Abel Figueres i Carme Puyol, comissaris de la mostra, i d’Isabel Monsó, codirectora de Viena Edicions, l’editorial que coedita el llibre juntament amb la Diputació, dins la col·lecció Tamarit de llibres d’art.

Els cinc autors i autores del llibre són Abel Figueres (professor i crític d’art), Carme Puyol (historiadora i tècnica d’arxius), Albert Macaya (artista, doctor en Belles Arts i professor), Jaume Toldrà (artista) i Magí Sunyer (escriptor i professor de Literatura Catalana). Uns i altres repassen la vida i l’obra de Joan Casals des de diverses perspectives. Pel que fa a la mostra, recull algunes de les seves obres més destacades, en diversos formats i suports. Es podrà visitar al MAMT fins al 3 de novembre d’enguany. Com sempre, l’entrada al Museu d’Art Modern de la Diputació és de franc (www.dipta.cat/mamt).

Joan Casals Montes (TGN, 1945-Reus, 2011) va ser professor d’Arts Plàstiques al Col·legi la Salle, i també del taller de Color de l’Escola Taller d’Art de Reus. Així mateix, va assessorar les escoles de primària del Priorat i del Tarragonès en l’àrea d’Expressió visual i Plàstica, en el marc del projecte La plàstica a l’escola; va col·laborar amb la secció d’art del Centre de Lectura de Reus, i va ser coordinador tècnic de l’Àrea de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Salou.

Casals va mantenir una estreta vinculació amb la Diputació de Tarragona: va estudiar a l’Escola Taller d’Art (avui Escola d’Art i Disseny), va exercir de professor al taller de Color de l’Escola Taller d’Art de Reus (avui Escola d’Art i Disseny de la Diputació), i l’any 1989 va guanyar el 27è Premi Tapiró de Pintura que convoca la Diputació.

Comentarios
Multimedia Diari