'La filla esborrada' de Margarida Aritzeta, un dels títols locals més venuts per Sant Jordi a Tarragona

'Negre Estalzí' de Francesca Aliern i 'Tortosa 1936-1939' de Ramon Miravall, un èxit a l´Ebre

19 mayo 2017 15:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

'La filla esborrada' de la vallenca Margarida Aritzeta ha estat un dels títols locals més venuts a Tarragona en un Sant Jordi en el qual les vendes han estat força repartides. A la capital de la demarcació 'Reencarnacions miserables' d’Olga Xirinacs ha estat també un dels més sol·licitats, així com un recull de fotografies ‘Revolució i Guerra Civil a Tarragona’, amb imatges, algunes d’elles inèdites, d’Hermenegild Vallvé. A Reus, a més d’Aritzeta, ‘El retorn de l’Àngela’, de la reusenca Maria Lluïsa Amorós, ha estat el títol local més exitós. Com ja ha passat en anys anteriors, a les Terres de l’Ebre la xertolina Francesca Aliern, aquest any amb ‘Negre Estalzí’, ha estat una de les autores locals amb més èxit. També s’ha venut bé ‘Tortosa 1936-1939’ de Ramon Miravall.

A nivell de tot Catalunya, l'última novel·la de Xavier Bosch, 'Nosaltres dos' (Columna), s'ha imposat aquest Sant Jordi en català a la categoria de ficció. El segueixen el Premi Ramon Llull d'aquest any, 'Rosa de cendra' (Columna) de la periodista Pilar Rahola, i 'Un home cau' (Rosa dels Vents) de Jordi Basté i Marc Artigau. En castellà, ha estat l'obra 'Patria' (Tusquets Editores) de Fernando Aramburu la que ha liderat les vendes del dia, mentre que 'Tierra de Campos' (Anagrama) de David Trueba i 'Monarca de las sombras' (Random House) de Javier Cercas completen el podi. En no ficció, el rànquing fet públic pel Gremi de Llibreters de Catalunya el copen el recull d'articles de Carles Capdevila 'La vida que aprenc' (Arcadia/Atmarcadia) en català i '50 palos' (Planeta) de Pau Donés en castellà.

Una jornada 100% primaveral

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ja començaven a bullir a primera hora del matí d'aquest diumenge amb la celebració de la Diada. En una jornada radiant, marcada per un temps 100% primaveral ja des de primera hora del matí, les parades de roses i llibres s'han omplert de nombrosos ciutadans que volen celebrar la Diada.

Caixes de llibres, senyeres i carpes encara a mig muntar han hagut de conviure amb els més matiners que, estalviant-se les aglomeracions de les hores punta, han aprofitat la calma dels primers minuts de Sant Jordi per comprar els primers llibres. Entre els llibreters s'ha respirat cert optimisme, a l'espera del balanç definitiu. Les entitats també hi tenen el seu espai, amb parades on donen a veure la seva activitat.

Comentarios
Multimedia Diari