La gestió integral del Museu Casteller de Catalunya queda deserta

La mesa de contractació va proposar declarar deserta la licitació atès que no s’havia presentat cap oferta. Segons apunten fonts de l’Ajuntament de Valls, molt aviat prepararan un nou plec per tornar-ho a licitar

29 junio 2019 10:22 | Actualizado a 29 junio 2019 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls va treure fa uns mesos a concurs l’empresa que havia de gestionar el Museu Casteller de Catalunya, i finalment, no s’ha presentat cap oferta i ha quedat deserta. Amb un pressupost de licitació de 7.333.500,38 € la concessió tenia una durada de deu anys. 

L’anunci es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i al Perfil del Contractant, i el termini per presentar ofertes va finalitzar el passat  mes de maig.

La mesa de contractació va proposar declarar deserta la licitació atès que no s’havia  presentat cap oferta. 
Segons apunten fonts de l’Ajuntament de Valls, «ara s’haurà de procedir a la valoració jurídica i econòmica per tal d’iniciar la nova licitació». 

El concurs estava obert a empreses especialitzades en gestió d’equipaments museístics i/o turístics, i es valorava d’una manera important la qualitat en la proposta tècnica, a destacar en aspectes com la integració del museu amb el barri antic i l’entorn comercial i de serveis de la ciutat. 

Segons informen fonts municipals, en el procés de licitació també es valorava de manera especial la qualitat de la proposta d’activitats pedagògiques enfocades a turisme familiar i visites escolars. Aquest contracte porta incorporades clàusules laborals per a la millora en la contractació i retribució del personal del futur museu.Grups de l’oposició a l’Ajuntament de Valls en alguna ocasió van mostrar el seu rebuig a l’externalització del Museu Casteller i proposaven la  creació d’un consorci o una fundació on participessin totes les administracions. Està previst que l’equipament, construït a tocar de la plaça del Blat de Valls, pugui obrir portes durant aquest estiu.

Dinamitzar el barri Antic
‘La Colla t’ensenya el Barri’ és una altra de les accions programades per donar a conèixer els objectius i posicionament del Museu Casteller de Catalunya a Valls abans de la seva obertura, prevista per a aquest estiu. L’acció s’adreça a la ciutadania i als visitants de Valls i pretén sensibilitzar al voltant de la importància que té el Museu Casteller de Catalunya com a dinamitzador del Barri Antic de Valls, com a eina de cohesió social i desenvolupament urbanístic i econòmic, a més del seu paper protector i promotor del patrimoni casteller.

La primera visita serà guiada per la Colla Joves Xiquets de Valls i començarà avui a les 11:30 hores. La segona serà guiada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i començarà a les 13.00 h. Les Colles guiaran a totes les persones que ho desitgen al voltant del Barri Antic per explicar la seva configuració actual i la seva història, quins son els seus principals equipaments i quina serà la tasca del Museu Casteller de Catalunya com a element vertebrador del Barri Antic i la ciutat de Valls.
 

Comentarios
Multimedia Diari