La iMAGInada: A tots ens agrada somiar

Allò que va començar com el somni d'un col·lectiu de vuit i s'ha convertit en un dels imprescindibles de l'àmbit sociocultural tarragoní

19 mayo 2017 16:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Per mi la iMAGInada és i ha estat un espai on aprendre i compartir, on he cregut en els projectes d’altres persones i he tingut ganes de tirar-los endavant. Per mi és un espai on m’he sentit lliure». Així respon en Joel Valls quan li preguntem què és per ell la iMAGInada.

En Joel és un dels membres fundadors de la iMAGInada, l’associació que busca oferir una alternativa a l’actual model sociocultural i econòmic amb espais d’intercanvi, participatius, dinàmics i autogestionats en el marc de les festes de Sant Magí de Tarragona.

Des de fa cinc anys, l’associació és l’encarregada d’omplir el Camp de Mart al llarg de cinc dies dins de les festes de Sant Magí, de tallers, concerts, espais per artistes, fòrums, entre d’altres. La iMAGInada s’ha convertit avui en dia, en un espai indispensable de l’àmbit sociocultural de Tarragona. Però com va començar tot?

«Ens hem de remuntar al 2008 quan amb el col·lectiu El Saler muntem una barra a Les Barraques de Tarragona per les festes de Santa Tecla», explica en Joel. En aquell moment el grup no era ni una associació; simplement eren un grup de persones que s’ajuntaven per fer actes culturals arreu de la ciutat.

Però a causa d’uns malentesos, decideixen anar pel seu compte i per les festes de Sant Magí ocupen l’espai del passeig de les Palmeres. «Allà vam crear espais de concerts, de tallers, d’intercanvis, etc. I quan vam acabar, tots vam veure que el resultat va ser molt bo i tothom en va sortir molt content!», recorda Valls. I de fet, aquest va ser l’al·licient que els ha fet tirar endavant fins al dia d’avui.

L’any següent El Saler van decidir tornar-ho a organitzar però aquella vegada sí, canviant-se el nom i fent-t’ho com a iMAGInada. «El nom que tenim ara mateix és de fet, el nom que li vam posar a la festa. Així que es pot dir que el nom ve abans que l’entitat», explica Joel.

Enguany s’ha celebrat la vuitena edició de la iMAGInada, les cinc últimes ja des del Camp de Mart. Traslladar l’activitat allà, asseguren, els ha marcat un abans i un després. «Nosaltres organitzàvem tot això a base de gent que venia a tocar gratuïtament i venien a fer espectacles altruistament. Érem nosaltres els qui sortíem a l’escenari a presentar els artistes. Ara segueix sent un acte altruista, però tenim els recursos mínims per pagar les despeses de tothom que ve a participar» explica el jove tarragoní.

Fent una retrospectiva de tot plegat, en Joel no s’ho imaginava pas que vuit anys després, la iMAGInada acabaria sent el que és. «Ni se’ns va arribar a passar pel cap que ara seríem 25 persones a l’assemblea, que passarien unes 10.000 persones pel Camp de Mart ni que podríem tenir cinc dies de programació. Tampoc ens imaginàvem que la iMAGInada fos un trampolí de bandes i col·lectius que ara mateix estan triomfant. Doncs no, no ens ho imaginàvem pas. I tot això sense ser un col·lectiu professional» recorda emocionat.

Un cop assaborits els èxits de l’edició d’enguany, en Joel i els altres membres de la iMAGInada ja estan començant a treballar cap a una nova edició, amb la màxima il·lusió i carregats de noves idees. «A tots ens agrada somiar i veure quines coses noves més podem fer cada any. Hi estem treballant tranquil·lament, perquè volem fer-ho bé i des del carinyu , i tot això tenint en compte les nostres capacitats. Dins d’aquest somni a vegades ens topem amb la realitat i això ha fet que la iMAGInada guanyi en seny i realisme».

Comentarios
Multimedia Diari