La manca de cobertura mòbil deixa desemparats els veïns del Montmell

L'alcaldessa diu que en cas d'un incendi suposa un risc per a la població i els equips d'emergència i per a les tasques municipals

19 mayo 2017 21:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«El 3G i 4G ja ni ens els plantegem», explica l’alcaldessa del Montmell, Immaculada Costa. «Només demanem poder parlar per telèfon mòbil». Des de principis d’estiu la cobertura ha estat mínima si no nul·la. De fet, ahir encara hi havia moltes deficiències per mantenir una conversa pel mòbil.

La manca de cobertura, a més de les molèsties que representa pels veïns, suposa un risc en un municipi on tres quartes parts del territori són boscos. «En cas d’un incendi estem venuts per donar avís als veïns o per coordinar les tasques d’emergència». Però també pel dia a dia dels serveis municipals.

A la Joncosa del Montmell la companyia Telefónica hi té un repetidor a l’edifici de l’Ajuntament des de fa 10 anys, però aquest estiu la cobertura ha estat molts dies nul·la. El govern municipal demana que es resolgui el problema, «i que si cal instal·lar un nou equip perquè aquest ha quedat obsolet i no pot atendre la demanda actual».

 

Recollida de signatures

L’alcaldessa Immaculada Costa explica com tot i les reiterades trucades a la companyia i les intervencions dels tècnics no s’ha resolt el problema i encara ahir les deficiències eren un problema pels veïns. El mateix Ajuntament ha impulsat una recollida de signatures de tots els veïns del poble, per tal de reclamar una solució tant al Govern de la Generalitat com a Telefónica.

La situació ha fet que no s’hagin pogut atendre avisos dels usuaris de serveis com el manteniment d’aigua que presta l’Ajuntament per la impossibilitat de comunicar-se. Altres serveis vitals com els de teleassistència no s’han vist afectats perquè funcionen amb línia fixa.

Davant la manca de resposta, el consistori ha demanat la interlocució de la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i del delegat del Govern a Tarragona.

L’alcaldessa explica que els problemes s’arrosseguen des de fa anys, però aquest estiu han estat més preocupants que mai i reclama una solució.

Comentarios
Multimedia Diari