La prova matemàtica Copa Cangur dobla els alumnes en la segona edició

La competició compta amb la participació de 308 estudiants de 27 centres del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

19 mayo 2017 23:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui se celebra la segona edició de la prova de matemàtiques Copa Cangur. Enguany la competició, que consisteix en la resolució de problemes per equips, ha duplicat la xifra d’alumnes participants respecte a la primera edició. En la Copa Cangur 2015 participaran 308 nens i nenes d’entre 13 i 15 anys (estudiants de 2n i 3r d’ESO), procedents de 27 centres diferents del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. En aquesta edició, tots els instituts de Reus s’han inscrit a la prova i la seu de les Borges del Camp és la més gran de tot Catalunya.

«Estem molt contents pel nivell de participació assolida. No ens ho esperàvem», explica el responsable de la Copa Cangur a les Comarques Meridionals, i professor de matemàtiques i coordinador pedagògic de l’Institut Fontanelles de les Borges, José Rey Cano. En el primer any van participar en el concurs educatiu aproximadament 150 adolescents.

Una altra de les novetats d’aquesta segona edició és que l’organització ha establert dues seus, una a l’Institut Fontanelles de les Borges del Camp i l’altra a l’Institut Gabriel Ferrater de Reus, on simultàniament es disputarà la prova a partir de les 17 hores.

La prova

Els membres dels equips es reparteixen la feina, pensen i debaten conjuntament els problemes que els planteja l’organització del concurs. Disposen d’una hora per resoldre el màxim de qüestions amb el menor temps possible. La valoració de cada problema es va modificant, perquè per cada minut que passa sense que ningú respongui el problema en va augmentant la valoració i cada fallada d’un equip també l’augmenta. Cada equip pot fer tants intents com vulgui per cada problema, però cada intent fallat li rebaixa la puntuació en una quantitat fixa.

D’altra banda, els centres participants més destacats en cada seu seran convidats a participar amb un equip ala final de la II Copa Cangur de la SCM. Les diferents sessions de la Copa Cangur de la SCM serviran com a selecció per a la segona edició de la Coppa Canguro que convocarà l’associació Canguro Italia per a l’any 2015. Una de les particularitats d’aquesta competició és que es permet l’assistència de familiars, que poden seguir en directe el desenvolupament de l’activitat, al mateix temps que animen els participants. «Preveient l’afluència de pares i mares hem instal·lat grades perquè els familiars puguin seguir còmodament el certamen», afirma José Rey Cano, el qual assegura que «moltes vegades els familiars es queden a les portes de les activitats, però la seva participació és una satisfacció per a la família i un reconeixement per a l’alumnat».

Comentarios
Multimedia Diari