La reusenca Meritxell Ruiz deixa la direcció del PDeCAT

L’exconsellera d’Ensenyament renuncia a seguir a l’executiva nacional per centrar-se en la seva carrera professional al món de l’educació

19 octubre 2018 18:40 | Actualizado a 23 octubre 2018 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya Meritxell Ruiz ha deixat recentment el seu càrrec com a membre de la direcció nacional del PDeCAT. Malgrat que no havia trascendit fins ara, el Diari ha contrastat que la reusenca va dimitir el passat mes d’agost de l’executiva liderada por David Bonvehí «per dedicar-me exclusivament a l’educació des de fora de la política», segons indica ella mateixa en declaracions a aquest diari. 

Ruiz va deixar el màxim òrgan de direcció del Partit Demòcrata «per tancar una etapa», ja que considera que «és sa prendre distància, tornar a ser normal i tenir una feina corrent, sobretot en moments on estic una mica desorientada respecte el moment polític», segons indica la pròpia reusenca al Diari. 

Meritxell Ruiz exposa, sobre la seva renúncia, que «vaig voler marxar i no fer soroll, ja que ara estic com a directora d’un centre educatiu i estic molt satisfeta» alhora que assegura que «segueixo com a militant de base». 

Any i mig com a consellera
Meritxell Ruiz era una de les cinc persones de la demarcació de Tarragona que formaven part del nucli dur de la direcció del PDeCAT, juntament amb els ebrencs Ferran Bel, Joan Pere Gómez i Lluís Soler, així com el tarragoní Dídac Nadal. 

Ruiz va iniciar la seva vida política a la ja extinta Unió Demòcratica de Catalunya (UDC), exercint com a diputada al Parlament de Catalunya entre 2006 i 2010 al grup de CiU. Posteriorment, entre el 2011 i el 2016, va ser directora general d’Atenció a la Familia i Comunitat Educativa al Departament d’Ensenyament de la Generalitat durant l’etapa liderada per la consellera Irene Rigau. 

El 13 de gener del 2016 va ser nomenada consellera d’Ensenyament del Govern encapçalat per Carles Puigdemont, però va  deixar el càrrec el juliol del 2017, a conseqüència de la preparació del referèndum de l’1 d’octubre. 

Comentarios
Multimedia Diari