La segona Marató del Priorat amplia l'itinerari i vol reunir més participants

El recorregut inclourà el municipi de la Vilella Alta. Els organitzadors confien a superar els més de 400 corredors de l'any passat

19 mayo 2017 23:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els organitzadors de la II Marató del Priorat ja han donat a conèixer les principals novetats de la cursa d’enguany, que se celebrarà el dissabte 3 d’octubre, coincidint amb la campanya de verema a la comarca. El primer canvi és que el recorregut inclourà el municipi de la Vilella Alta, la distància en el cas de la Marató serà de 42 quilòmetres i en el cas de la Mitja Marató de 21 quilòmetres.

Els organitzadors Xavi Martí i Albert Carbassé, de l’Associació Dracsrunners, recorden que «la iniciativa va néixer amb la intenció de promoure turísticament el Priorat i és el que volem continuar fent. La Marató vol sorprendre els corredors i que gaudeixin d’una cursa també festiva». De fet, qui ho desitgi podrà córrer disfressat.

La sortida i l’arribada de la II Marató del Priorat serà novament la Cooperativa de Falset-Marçà, i la cursa transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars. L’Albert i el Xavi recorden que tot i que la cursa vol ser una jornada lúdica, «és important estar preparat, si no és bastant difícil acabar el recorregut que tindrà uns 1.000 metres de desnivell positiu a la Marató i uns 500 més a la Mitja».

L’any passat més de 400 persones van participar-hi, superant les expectatives. Tenint en compte aquest èxit, els organitzadors confien a superar aquesta xifra, tot i que asseguren que «volem augmentar els participants a poc a poc per seguir mantenint la seguretat de la prova». Als punts d’avituallament, i amb la col·laboració de cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, s’oferiran degustacions de productes de la terra i vi de qualitat, així com productes propis de les curses.

Com en la primera edició les activitats paral·leles també ocuparan un lloc destacat. Curses infantils, activitats esportives, activitats musicals i artístiques i una botifarrada per dinar són algunes de les propostes que podran gaudir els assistents. Amb motiu de la Fira del Vi, el 2 de maig s’obriran les inscripcions de manera presencial a la carpa que l’Associació Dracsrunners tindrà a Falset. A partir de dilluns 4 de maig, es podran formalitzar online a través del web. Els preus promocionals de les inscripcions seran 29 euros per la Mitja i 35 euros per la Marató. Les primeres tindran també un obsequi especial afegit.

Comentarios
Multimedia Diari