L’acusat d’assassinar una dona a Valls admet els fets

El processat diu que van discutir, que es van agredir i que després només recorda veure la dona estesa a terra en un toll de sang

09 abril 2018 15:43 | Actualizado a 09 abril 2018 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’acusat de matar una dona que exercia la prostitució a Valls l’abril del 2016 ha reconegut els fets en el judici que ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Tarragona.

Iulian S.O., de 41 anys, ha explicat que s’havia enamorat de la víctima i que ell li havia demanat que abandonés la prostitució per iniciar una relació amb ell.

Segons ha explicat davant el jurat popular, la matinada del 24 d’abril, després de mantenir relacions sexuals, van discutir perquè ella no li deixava veure les fotografies del seu telèfon mòbil.

El processat ha afirmat que va estirar els cabells de la víctima i que ella li va propinar una forta bufetada que li va trencar les ulleres. Després, ha dit, només recorda que ella estava estesa a terra en un toll de sang i que ell tenia un ganivet a la mà. L’home ha declarat que va perdre el control, que va tenir “un arravatament” i que n’està “molt penedit”.

De fet, ha defensat que mai no havia pensat en matar-la. Tot seguit, l’home va anar a la comissaria de la Policia Local de Valls a confessar els fets.

L’home ha evitat donar detalls del crim. Ha reconegut que, durant la baralla, la dona “va cridar diverses vegades la paraula ‘policia’” i ha admès que, quan beu alcohol i algú l’agredeix o el molesta, no recorda res i perd el cap.

El dia dels fets, segons ha dit, es trobava “malament” per la ingesta d’alcohol. Un cop a comissaria, el processat va demanar als policies locals que li posessin les esposes perquè “havia matat una dona”. “Els agents no em van creure. Vaig haver de dir-ho tres vegades perquè a la primera em van dir que marxés”, ha exposat. A preguntes del seu advocat, l’home ha negat que hi hagués premeditació ni que la casa estigués tancada amb clau. Així, ha emmarcat els fets en un “arravatament” del qual se n’ha mostrat “molt penedit”.

El fiscal sosté que no hi va haver cap baralla

Durant la seva exposició del cas al jurat popular, el fiscal Ángel Villafranca ha avançat que, durant el judici, quedarà provat que víctima i acusat no es van barallar i que l’atac només es va produir al lloc on es va trobar el cadàver -el menjador-. “A la resta de la casa no hi havia res. No va haver-hi ni cap baralla ni cap persecució”, ha relatat. El fiscal ha sostingut també que la víctima no va tenir “cap possibilitat d’evitar el què li va passar”, que no podia sortir de casa i que l’única opció que hagués tingut era llençar-se pel balcó del domicili, un segon pis del carrer Muralla del Castell.

Al seu torn, l’advocat de la defensa, Isaac González, ha sostingut que no va haver-hi premeditació i que el seu client havia begut molt. “Sí que es va defensar i podia haver sortit de casa, però tot es va precipitar”, ha manifestat.

La fiscalia sol·licita una pena de 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria, mentre que la defensa reclama l’absolució o una condemna de dos anys per homicidi amb l’eximent de consum d’alcohol.

La vista oral se celebrarà durant tota aquesta setmana i fins el dia 17 o 18 d’abril, quan s’haurà de conèixer el veredicte del jurat popular.

Comentarios
Multimedia Diari