Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'alabastre: eix central de la fira agrícola i artesana de Sarral

El gruix central d’actes es concentrava durant el matí amb activitats per a tots els públics

Alba Tudó

Whatsapp
Un artesà treballant el torn de terrissaire durant la fira a Sarral  FOTO: Alba Tudó

Un artesà treballant el torn de terrissaire durant la fira a Sarral FOTO: Alba Tudó

Un esmorzar de productes de la terra, tastar diferents vins de la Conca, descobrir els secrets de l’alabastre o veure treballar artesans en diferents disciplines. Aquestes són algunes de les activitats que es podien veure aquest divendres a la Fira agrícola i industrial i la 7a mostra d’artesania de Sarral. 


Per la seva part Josep Amill, alcalde de Sarral ha afirmat aquest divendres abans de la inauguració que «enguany celebrem 100 anys de l’alabastre i ho volem donar a conèixer». El gruix central d’actes es concentrava durant el matí amb la inauguració de la Fira, l’esmorzar del firaire, la mostra d’artesania o les degustacions de vins i caves del municipi.

La fira es centralitzava en els espais corresponents del Passeig del VIII Centenari, carrer Major, plaça de l’Església i la plaça Padreny.
D’altra banda, les propostes musicals arribar aquest vespre amb l’actuació de l’Orquestra Junior’s a la Sala Recreativa i amb el Ball de Nit a càrrec de la mateixa orquestra i discomòbil amb DJs locals. 

Al Museu de l’Alabastre hi han hagut visites guiades amb descompte, i s'ha presentat la col·lecció de models fets en alabastre per Ramon Ferran Sanahuja, que va aprendre l’ofici a la vila. També ha tingut lloc l’exposició “Exprofrares Alabastre”, i visites guiades a l’exposició central del centenari de l’alabastre, titulada “100 alabastre Sarral”. Durant tota la jornada, 4.000 persones d’arreu han visitat la fira.


El municipi, aquest any ha organitzat diferents activitats en motiu del centenari. L’alcalde assegurava que «la valoració i l’acollida d’aquest any és bona ja que la gent de la indústria de l’alabastre si han implicat». 
Per cloure els actes del centenari, el gener hi haurà una exposició al Palau de la Diputació dels 100 anys de l’alabastre. 


Tradició
La població ha celebrat la Fira de manera ininterrompuda. Abans era agrícola, i ara és més artesanal. La Fira de Sarral és un dels esdeveniments populars i comercials més antics i importants de la Conca de Barberà. La Fira de Sarral, originària de mitjans del segle XIII quan es feia en honor a Sant Lluís, se celebra actualment només durant un dia. L’objectiu de la fira  agrícola i industrial i la mostra d’artesania, és donar a conèixer el municipi en l’àmbit turístic, cultural i històric.

Temas

Comentarios

Lea También