L'alcalde de Cabra del Camp recull més de 300 signatures per mantenir el càrrec

Dos exmembres del grup Cabra en Comú i els quatre regidors de CiU han presentat una moció de censura contra l'actual batlle del municipi per 'manca de capacitat de governar'

19 mayo 2017 21:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 300 signatures en tres dies és el que ha aconseguit l’alcalde de Cabra del Camp, Miguel Castañón. L’objectiu és mostrar el suport del veïns i veïnes d’aquest poble de l’Alt Camp respecte a la força política guanyadora en les passades eleccions municipals, Cabra del Camp en Comú, que va obtenir 255 vots i cinc regidors.

El motiu de la recollida de signatures és la moció de censura presentada per dos exmembres de Cabra en Comú –el número dos, Salvador Pérez; i el set, Jose Pablo Santolaya–, i els quatre regidors de l’oposició (CiU).

Després que Pérez i Santolaya deixessin el grup «per discrepàncies», divendres van portar a l’Ajuntament la censura juntament amb CiU. En el document s’exposa que «per la manca de capacitat de govern» de l’actual alcalde, es pren la decisió d’actuar al respecte amb la finalitat de governar l’Ajuntament, donar-li estabilitat i recuperar la credibilitat.

Segons explica Castañón, Salvador Pérez es proposaria com a futur alcalde amb el suport de Convergència i Unió, força que fins el passat mes de maig governava el municipi. «D’aquesta manera, CiU es tornarà a fer amb l’alcaldia», afirma l’actual alcalde de Cabra.

Davant d’aquesta situació, Cabra en Comú es queda amb tres regidors, tot perdent la majoria absoluta. És per aquest motiu que s’ha posat en marxa la recollida de signatures. A més a més, aquesta setmana el grup ha realitzat dues assemblees informatives per exposar la situació a la població –una a la urbanització del Mas del Plata i l’altra a la sala del Sindicat de Cabra– i ha rebut el suport de Teresa Forcades, que va assistir dilluns a la Sardinada Popular.

«Aquesta acció va en contra de la democràcia», afirma l’actual alcalde, Miguel Castañón. En aquest sentit, afirma que els dos exmembres de Cabra en Comú són uns «trànsfugues» i que CiU els admet «perquè no han acceptat la derrota de les urnes».

Davant les acusacions, Castañón considera que en dos mesos no es pot valorar l’acció de govern i que, per tant, l’oposició «no té fonaments». «S’ha de tenir en compte que també és agost i que hi ha hagut dues festes majors», afegeix l’alcalde. Els fets han creat sorpresa entre part de la població, que considera que la moció no prosperarà.

Comentarios
Multimedia Diari