Las colles castelleres no participaran en les processons de Sant Magí ni de Santa Tecla

El nou plantejament sorgeix després que l'Ajuntament es mostrés molest per l'actitud dels castellers durant els actes protocol·laris

12 julio 2017 11:33 | Actualizado a 12 julio 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les quatre colles castelleres de Tarragona no participaran enguany a les processons de Sant Magí ni a la de Santa Tecla. Així ho ha acordat el Consell Municipal de Castells, a proposta de l'Ajuntament de Tarragona. El motiu és comportament d'alguns castellers durant el recorregut d'aquests actes solemnes, beure alcohol, cantar o ballar, entre d'altres. Fonts municipals asseguren que, l'any passat es va intentar millorar a través d'unes recomanacions. El consistori explica que, durant la processó de Sant Magí, es va notar la millora, però la de Santa Tecla, no va acabar de funcionar.

Es tracta gairebé d'un debat històric entre els tarragonins. Alguns creuen que les colles castelleres han de participar dels actes més solemnes,. D'altres asseguren que no. Els castellers estàn contents i aprofiten la processó per celebrar els èxits de la diada que té lloc al matí.

Passades les festes, les colles locals van obrir un procés de reflexió per millorar els aspectes pendents, però finalment i després d'un treball intens de reflexió amb l'Ajuntament, s'ha acordat dur a terme una nova prova diferent per enguany. Les colles només participaran en els pilars protocol·laris de les dues festes, que coincideixen en el lloc on acaben les processons.

La regidora de Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha volgut apuntar que "aquest és un tema complex que fa dos anys que està a debat i vull agrair l'esforç de totes les colles per mirar de trobar una solució definitiva". Una vegada més, un cop finalitzades les festes, s'avaluarà si "opció escollida ha estat la correcta".

Comentarios
Multimedia Diari