Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Política

L’enllumenat al polígon, principal inversió dels pressupostos de Valls

La despesa estimada és de 605.000 euros. Destaca també la reforma de la coberta de l’església de Sant Francesc

ALBA TUDÓ

Whatsapp
Imatgedel carrer Licoristes, un dels eixos principals del polígon industrial de Valls, ahir al migdia. FOTO: ALBA TUDÓ

Imatgedel carrer Licoristes, un dels eixos principals del polígon industrial de Valls, ahir al migdia. FOTO: ALBA TUDÓ

La principal inversió d’aquest any del pressupost municipal de Valls és al polígon industrial amb la modernització integral de l’enllumenat, que compta amb una despesa estimada de 605.000 euros. També destaca l’arranjament de la coberta de l’edifici patrimonial de l’església de Sant Francesc, que requerirà una intervenció pressupostada en 529.000 euros, o els 250.000 euros que es destinaran a la partida de pressupostos participatius per a projectes que escollirà la ciutadania. I és que el pressupost municipal per aquest any creix en un 3,9% i se situa en un màxim històric de 28,7 milions d’euros, la xifra més alta dels últims deu anys.

Incorpora importants novetats en inversions i incrementa la despesa en programes i serveis directes a les persones que superaran aquest any per primera vegada, els tres milions d’euros. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va assegurar ahir en roda de premsa que «volem anar més enllà i per tant és un projecte de ciutat a vuit anys».

Aquest any s’ha previst també inversions en equipaments municipals, començant pel Centre Cultural i el Teatre Principal amb 105.000 euros, però també 80.000 euros per a escoles, 80.000 per als edificis municipals i 75.000 euros en millores a la deixalleria municipal.

D’anterior exercicis

A més, d’aquests 2,7 milions en inversió, s’incorporaran d’altres de procedents d’anteriors exercicis tan importants com la rehabilitació de Ca Xapes, la recuperació de la muralla de Sant Francesc, les actuacions en habitatge públic als carrers Paborde, plaça Jaume I o Santa Marina i Sant Francesc. «Seguirem invertint al centre històric pels veïns i amb l’adquisició de nou habitatge, a més d’altres projectes de patrimoni», va dir Farré. També en aquesta partida està prevista l’ampliació del Museu de Valls, la recuperació de la Font de la Manxa, la compra de l’edifici de Ca Padró al carrer de la Cort o la reforma de la rambla central del Passeig Tarradellas, al barri del Fornàs.

Els augments de pressupost es concentren en diferents regidories estretament vinculades a programes de cohesió social, suport a les persones i les famílies que, en global, superaran els tres milions d’euros.

En aquest grup, la regidoria d’Afers Socials, amb 1,8 milions d’euros, incrementa un 5,7% el seu pressupost, mentre que la d’Ensenyament se situa en 912.000 euros, un 5,1% més. Pel que fa a les polítiques de desenvolupament econòmic, formació laboral i creació d’ocupació, agrupades a través de l’Institut Vallsgenera, el seu pressupost ascendirà fins els 2,8 milions d’euros, amb un important increment del 12%. Comerç i Turisme també augmenten, en aquest cas un 8%. L’aportació municipal al Patronat d’Esports creix un 7,1%, mentre que Cultura manté el seu pressupost, però puja un 3,5% a la Biblioteca Carles Cardó.

A l’Àrea de Desenvolupament Territorial, la regidoria de Centre Històric, Urbanisme i Patrimoni comptarà amb un pressupost de 905.000 euros, un 2,5 més, mentre que també hi ha increments en habitatge, un 10% més, o Sostenibilitat, serveis ambientals i Medi Natural, amb un quatre per cent d’augment. Creixen també a l’Àrea de Serveis a la Ciutat les regidories de Mobilitat amb un 12,5% i Seguretat Ciutadana, un 5,3.

Augment salarial del 2,5%

L’Ajuntament preveu un augment salarial del 2,5% per als treballadors municipals, a expenses del que acabi recollint els Pressupostos Generals de l’Estat per als treballadors de les administracions públiques aquest 2020. D’altra banda, es preveu una reducció del 5,5% de les despeses financeres, en especial les generades per interessos de préstecs bancaris que es reduiran un 28,8%.

Preguntat pel Museu Casteller, hi ha una partida de gestió de 250.000 euros. De moment, el Consistori està treballant per treure el nou plec i esperen que s’hi presentin empreses per portar la gestió d’aquest equipament. «Podem dir que enguany s’obrirà», va concloure l’alcaldessa. Els pressupostos municipals es debatran en el ple del pròxim dilluns.

Temas

Comentarios

Lea También