L'enoturisme català es promou a Santes Creus entre els operadors internacionals

Empreses del sector van donar a conèixer la seva oferta a agents de Benelux, Europa Central, Espanya, EUA, Països Nòrdicsi el Regne Unit

19 mayo 2017 22:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Reial Monestir de Santes Creus es va convertir ahir a la tarda en l’epicentre de l’enoturisme català, on 38 empreses i entitats del sector es van reunir amb 34 operadors turístics internacionals especialitzats. La trobada es va dur a terme en el context de la primera edició del Workshop d’Enoturisme, una plataforma pensada per donar a conèixer i comercialitzar l’oferta catalana enoturística en diferents mercats internacionals.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), l’organisme organitzador del workshop, va ser l’encarregada de convidar els agents participants, procedents de Benelux (Bèlgica i Països Baixos), Europa Central (Alemanya, Àustria i Suïssa), Espanya, Estats Units, Països Nòrdics i el Regne Unit. Segons el director executiu de l’ACT, Patrick Torrent, s’ha apostat per mercats concrets per tal de poder mostrar un «missatge molt més clar». «Hauríem pogut convidar molts més països, però llavors l’acció hauria quedat diluïda. Amb l’aposta que hem fet, podem tractar cada mercat de forma personalitzada i aconseguir més efectivitat. L’americà, per exemple, ja té experiència en el món del vi i el que busca ara són propostes més autèntiques», destacava ahir Torrent.

De fet, prèviament a la trobada comercial, els operadors turístics participants van poder gaudir de l’oferta catalana d’enoturisme. Va ser del 3 de juny i fins ahir mateix que es van realitzar quatre viatges de familiarització que els van portar a recórrer diferents denominacions d’origen: Tarragona, Costers del Segre, Empordà, Alella, Pla de Bages, Penedès, Priorat, Montsant, Conca de Barberà i Terra Alta.

D’altra banda, un total de 38 empreses i entitats catalanes van participar en la trobada en què durant més de tres hores es van dur a terme prop de 650 entrevistes comercials. Es tracta d’unes converses que el director executiu de l’ACT remarca com una oportunitat per donar a conèixer l’oferta de l’enoturisme català als mercats internacionals de forma directa.

Aquesta primera edició del Workshop d’Enoturismes’ha dut a terme al Reial Monestir de Santes Creus, a l’Alt Camp, un espai que, segons Torrent, és «idoni» pel fet d’estar envoltat de vinyes i per emmarcar-se en el 25è aniversari de la Ruta del Cister. Tot i això, la intenció és que el workshop vagi rodant i se celebri en altres indrets.

Enoturisme Catalunya

Aquesta jornada de comercialització forma part del programa Enoturisme Catalunya, de la Generalitat de Catalunya. Posada en marxa el 2011, la iniciativa compta amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats. El seu objectiu és promoure i donar suport a la comercialització de l’oferta turística catalana vinculada a l’enoturisme i també posicionar Catalunya com a destinació referent a escala mundial.

Des de la posada en marxa d’Enoturisme Catalunya, ara fa un parell d’anys, s’han dut a terme diferents accions, com la creació d’una Taula d’Enoturisme que treballa en la millora de la competitivitat enoturística del territori a través de diferents accions, com la senyalització de les entrades a les DO vinícoles catalanes, la convocatòria dels primers premis d’Enoturisme de Catalunya i la publicació d’un mapa guia de l’enoturisme català.

Workshop d’Enoturisme s’inclou dins aquest programa, que visualitza el vi com un dels principals productes per promocionar l’oferta turística de les comarques de l’interior de Catalunya, una de les línies d’actuació establertes al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya.

La voluntat de l’organització és que la jornada tingui continuïtat, tot i que encara s’ha d’estudiar la periodicitat de l’esdeveniment. «No sabem si se celebrarà de forma anual o bianual», explicava ahir Patrick Torrent. De moment, però, el que està definit és que l’any que ve es repetirà l’experiència, tot i que encara no s’ha concretat ni data ni espai.

De fet, la voluntat és que el 2016 sigui l’any de la gastronomia i l’enoturisme. En aquest sentit, s’accentuaran les activitats ja realitzades al voltant de l’enoturisme i serà en aquest context que se celebrarà la segona edició del Workshop d’Enoturisme.

Comentarios
Multimedia Diari