L'equip de govern de TGN insisteix a considerar Inipro 'mala praxi' i la CUP exigeix la dimissió de Ballesteros

Per contra, la portaveu del grup municipal de la CUP i denunciant del cas Inipro, Laia Estrada, ha reivindicat una altra vegada la petició, efectuada ja el mes de gener passat, que dimiteixi l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros

19 mayo 2017 19:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'equip de govern de Tarragona (PSC-PP-UDC) ha insistit avui a qualificar el cas Inipro de "mala praxi", segons ha declarat la regidora i portaveu del govern, Begoña Floria (PSC), després de la detenció de l'excap del gabinet d'alcaldia Gustavo Cuadrado.

Floria, en declaracions als mitjans, ha manifestat que el consistori està "a total disposició de la justícia" i ha insistit que el cas Inipro són "irregularitats en la gestió, però entenem que no hi ha objecte penal i que es tracta d'una mala praxi".

La Guàrdia Civil ha detingut l'excap del gabinet d'alcaldia Gustavo Cuadrado i ha registrat tant el seu domicili com el seu despatx professional a Reus (Baix Camp) i Floria ha confessat sentir "molta sorpresa" per aquesta detenció.

Per contra, la portaveu del grup municipal de la CUP i denunciant del cas Inipro, Laia Estrada, ha reivindicat una altra vegada la petició, efectuada ja el mes de gener passat, que dimiteixi l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC).

"O bé no estava al corrent de res i en tot aquest temps tampoc ha estat capaç d'aclarir res, cosa que seria negligència, o bé estava al corrent de tot i era còmplice dels presumptes delictes", ha resumit Estrada.

La denunciant del cas, que exerceix d'acusació popular en la investigació dirigida pel jutjat número 1 de Tarragona, ha afegit que Tarragona "va importar un cas que ja operava a l'àrea metropolitana de Barcelona".

També ha tornat a reclamar que "s'aclareixi com l'ajuntament va escollir l'empresa Inipro i quins interessos hi ha darrere".

De la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, s'ha sumat a aquesta petició d'explicacions a l'alcalde i ha assenyalat que es confirmen les sospites que el cas afecta més ajuntaments socialistes.

A diferència de Floria, Viñuales no s'ha mostrat sorprès per la detenció de qui va ser la mà dreta de Ballesteros, qui va dimitir pocs dies després dels primers registres de la Guàrdia Civil en seus municipals adduint motius personals.

El portaveu republicà, Pau Ricomà, ha coincidit en la valoració de Viñuales i ha recalcat que demanaran "explicacions clares" a Ballesteros.

El primer tinent d'alcalde de Viladecans (Baix Llobregat), Joaquín Guerrero; el director d'Inipro, Ricard Campà; el consultor de Viladecans Enrique Miró i l'excap de gabinet de l'Ajuntament de Tarragona Gustavo Cuadrado són els quatre detinguts avui en l'operació pel cas Inipro, que ha dut a terme la Guàrdia Civil

Comentarios
Multimedia Diari