Les 10 millors imatges del Seguici de Santa Tecla

Tres petards a les 19 hores van ser, una vegada més, el tret de sortida del seguici tradicional des de la plaça de la Font

19 mayo 2017 18:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un petard alertava deu minuts abans de la sortida de la Cercavila. Els nervis van començar a aflorar entre el públic. Llavors, dos més quan només en quedaven cinc. Puntuals, a les 19 hores, es van sentir tres petards i, acte seguit, va engegar el seguici d’aquestes festes des de la plaça de la Font.

Des de la plaça de les Cols se sentia el repic de timbals característic de la melodia del Ball de Diables i els nens, preparats amb barrets de palla, roba texana i mocadors, treien el cap neguitosos pel carrer Major. Després de la seva dansa, l’encesa conjunta va inaugurar, una vegada més, el Seguici de Santa Tecla.

A continuació, les bèsties de foc no van deixar treva als porucs. Van fer la seva entrada a la plaça el Drac, el Bou, la Víbria i per últim el Griu. L’animal, mig lleó, mig àliga, ja fa dos anys que forma part del seguici popular i ahir, després del seu espectacle pirotècnic, va lluir uns petards que pampalluguejaven de manera diferent als de la resta d’elements i es va guanyar el públic de les escales de la Catedral.

El Ball d’en Joan de Serrallonga va donar pas a una Àliga gloriosa després de la nit de la Baixada. A partir d’aquest moment, una vegada ja havien passat els petards i el soroll estrepitós dels trabucaires, els assistents van tornar a definir un cercle al mig de la plaça per veure de ben a prop la resta de figures.

La Mulassa va fer la seva entrada tradicional, va pujar i baixar les escales de la Catedral i es va aturar a la font a recuperar energies. La Cucafera, la bèstia més estimada pels nens, va celebrar els seus 25 anys amb una aparença renovada i va repartir caramels entre els més petits. El Lleó, que ahir va lluir una bola de Pokemon a la seva corona, va desfilar al so de l’Amparito Roca.

El Magí de les Timbales va marcar l’entrada dels gegants i els nanos. En l’ordre tradicional, primer els gegantons Negritos, després els Gegants Moros i per últim els Gegants Vells, els quals van tornar a presumir dels seus vestits nous que van estrenar l’agost passat. Seguint els seus passos, els Nanos Vells i els Nanos Nous van donar la mà als assistents i, així, es van tornar a guanyar l’estima dels tarragonins.

Les diferents danses van ser les encarregades de tancar la Cercavila de manera festiva i alegre. La rapidesa dels bastoners de l’Esbart Santa Tecla, les descarades Gitanes, les acrobàcies del Ball de Valencians o les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga van ser alguns exemples.

Comentarios
Multimedia Diari