Les CUP de Valls, Reus i la Torre donen suport a la de Tarragona: 'El denunciant està suspès de militància'

Una portaveu de la formació, que també ha estat recolzada pel Secretariat Nacional, cenyeix l'"actuació judicial a les diligències prèvies pròpies de tota denúncia, més si, com aquesta, afecta a drets fonamentals"

19 mayo 2017 20:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CUP de Tarragona ha titllat de falsa la denúncia per coaccions presentada per un militant, que va ser suspès durant un any per la formació anticapitalista, i l'ha desvinculat de la confecció de les llistes electorals.

Una jutjat de Tarragona investiga presumptes coaccions en la CUP d'aquest municipi relacionades amb la llista electoral a les passades municipals, segons han explicat a Efe fonts judicials.

Un exmilitant de la CUP, Toni Teixidó, ha denunciat a un altre militant, José Estrada, per coaccions i vulneració a dret de reunió i de manifestació.

La CUP, de la seva banda, ha titllat de falsos els fets denunciats, que atribueix a conflictes interns ja resolts per la comissió de garanties, i ha assegurat que l'única constància que tenen de la denúncia és el requeriment del jutge de l'acta del 15 d'octubre del 2014.

La militant Aitana de la Varga Pastor cenyeix l'"actuació judicial a les diligències prèvies pròpies de tota denúncia, més si, com aquesta, afecta a drets fonamentals".

També assegura que "la denúncia barreja moltes coses, però el cert és que el denunciant està suspès de militància".

La formació ha convocat a Tarragona una roda de premsa per donar explicacions sobre aquesta denúncia, i a la mateixa han assistit regidors de Tarragona, Reus, Valls i Torredembarra, així com membres del secretariat nacional de la CUP i de la comissió de seguiment de garanties.

Teixidó, en declaracions a Efe, ha manifestat la seva "sorpresa" per la "reacció de la CUP quan una persona defensa els seus drets", cosa que ha assegurat que farà "fins al final".

Comentarios
Multimedia Diari