Les Dominiques de Tarragona organitzen una caminada solidària aquest diumenge 13

Tothom qui ho vulgui pot participar en aquest acte per recaptar diners per l'escola agermanada del Nepal

10 mayo 2018 10:45 | Actualizado a 14 mayo 2018 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Col·legi Sant Domènec de Guzman (Les Dominiques) de Tarragona organitza, el proper diumenge 13 de maig, la tercera edició de la Cursa i Caminada Solidària Dominiques 2018 amb organització i iniciativa dels alumnes i professors de 3r d'ESO de l'assignatura Servei Comunitari.

La cursa i caminada és a favor de l'escola agermanada que l'escola té al Nepal, i està oberta a tota la ciutadania que vulgui acompanyar la comunitat escolar d'aquest centre tarragoní.

Com a resultat de la introducció, en els últims cursos de l'ESO, de la nova assignatura anomenada "Servei Comunitari”, que té com a objectiu general el de fomentar el compromís cívic entre joves i adolescents desenvolupant habilitats relacionades amb el disseny i realització de projectes per a la millora social i amb el treball en equip, fa tres anys els alumnes i professors de 3r d'ESO del col·legi de les Dominiques de Tarragona van idear i organitzar una cursa i caminada popular a les instal·lacions del Port de Tarragona, la recaptació de la qual va destinada, segons l'any, a la millora d'instal·lacions i recursos d'un orfenat que les germanes Dominiques de l'Ensenyament tenen a la població de Loja, a Equador, o a l'escola agermanada del Nepal amb qui es col·labora per millorar les instal·lacions i dotar el centre nepalès de recursos didàctics per a les aules i el professorat.

Són els alumnes els que, ajudats pels professors, dissenyen l'activitat, busquen patrocinadors, dissenyen samarretes entre d'altres tasques. L'acte esportiu tindrà lloc al port de l'escullera de Tarragona diumenge 13 de maig a partir de les 9:15 h, i consistirà en curses infantils per categories, cursa de patins roller, cursa d'adults i caminada popular. A l'acabament de les curses i la caminada es farà el repartiment de premis per als corredors i obsequis per a tots els participants, i es portarà a terme una classe popular de zumba a càrrec d'una mare del centre.

Els mateixos alumnes van organitzar, en el primer trimestre d'aquest curs i dins de la mateixa assignatura, una recollida solidària de joguines noves en col·laboració amb Creu Roja Catalunya, i una d'usades en col·laboració amb la Comunitat Sant Egidi de Tarragona i el seu projecte social anomenat Escoles de la Pau per a famílies sense recursos i sense sostre.

Abans de portar a terme qualsevol dels projectes dissenyats pels alumnes, primer de tot es relacionen amb les institucions benèfiques a qui volen destinar la seva tasca social coneixent la realitat i rebent formació dels seus professionals i voluntaris. Augmentar la participació dels nostres joves en el teixit associatiu i les entitats de caire social de Tarragona per fomentar el compromís amb la construcció d’una societat més justa, cohesionada i arrelada al territori és un altre dels objectius finals que pretén aquesta assignatura escolar de secundària del col·legi de les Dominiques de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari