Les Quinquennals omplen els carrers de Vimbodí i Poblet de llum i color

 Enguany la cita coincideix amb el 75è aniversari de la restauració de l’ermita i la imatge de la verge de Vimbodí i Poblet

08 septiembre 2019 15:25 | Actualizado a 08 septiembre 2019 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Passejar pels diferents carrers que estan decorats amb flors i il·luminats i immortalitzar el moment a través del mòbil. Aquesta és la imatge que es pot veure aquests dies a Vimbodí i Poblet. I és que aquest municipi de la Conca de Barberà celebra cada cinc anys les festes Quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents. Enguany, la cita coincideix amb el 75è aniversari de la restauració de l’ermita i de la imatge de la verge, i de l’inici de la festa mateixa, que se celebra per primera vegada des de la inclusió d’aquesta festa tradicional en el Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya per part de la Generalitat, que es va certificar el passat mes de març. Aquesta consideració oficial reforça el caràcter especial d’una celebració dedicada a la copatrona del municipi que aconsegueix transformar la localitat en una veritable festa per als sentits i molt estimada per a tothom.

Ahir a la tarda centenars de persones van visitar el poble. «Hem vingut a passejar i a passar la tarda aprofitant que vivim aprop», deia una parella de Valls mentre obserbava un carrer guarnit. De fet, fa dies que l’esforç constant de les entitats organitzadores –la Parròquia de la Transfiguració del Senyor i la Comissió de les Festes Quinquennals– s’han unit per a confegir un programa d’actes i preparar la celebració. Els veïns i veïnes guarneixen els carrers amb molta il·lusió. Les flors són un dels motius més comuns. També col·loquen la bandera al balcó. Ahir a un quart de nou del vespre va començar un dels actes centrals de les Quinquennals 2019 amb la Solemne Processó de Benvinguda, amb el Trasllat de la Mare de Déu dels Torrents des de l’ermita a l’església parroquial amb la Processó dels fanalets. Avui diunenge  a partir de les onze del matí es farà l’ofrena floral a la Mare de Déu. Una hora més tard, a les dotze del migdia es farà l’oferna floral de les entitats de la vila. Tot seguit, se celebrarà una Solemne Eucaristia. A la tarda, hi haurà larecepció de la Mare de Déu dels Torrents. Tot seguit, es farà una pregària a les Segones Vespres solemnes de la Nativitat de la Mare de Déu. A les set es farà processó pels carrers de la vila.

Dilluns tindrà lloc l’Ofici Solemne a la parròquia presidit per l’abat de Poblet, Octavi Vilà Mayo  i la processó de retorn de la Santa Imatge fins a l’ermita. Serà a les dotze del migdia.

El pròxim diumenge a dos quarts d’una del migdia, se celebrarà l’eucaristia d’Acció de Gràcies i es farà la clausura de les Festes. A més hi haurà l’Ofrena de l’ornamentació dels barris de la vila i Dinar de Germanor. A la tarda es farà el Cant de la Salve,besamans i cant dels goigs.
«La unió i l’esforç d’aquests dies ens ajuden a créixer com a comunitat», explica l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, que descriu les Festes Quinquennals com una manifestació que omple els carrers de «llum i de colors» i també una ocasió de «respectar la nostra història i tradicions, de retrobar-nos, de treball a contrarellotge i també de compartir moments i passejades per la nostra vila».
 

Comentarios
Multimedia Diari