Les activitats d'estiu per a nens i joves a Valls ofereixen una quarentena de propostes

El Casal Patis Oberts, el programa Estiu Actiu, les activitats del Patronat Municipal d'Esports i el Casal de Teatre configuren les ofertes formatives i de lleure

30 mayo 2017 15:54 | Actualizado a 25 noviembre 2017 17:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de les regidories de Cultura, Ensenyament, Esports i Joventut i Acció Cívica de l'Ajuntament de Valls s’estan tancant els últims detalls de l’oferta de casals i activitats per a infants i joves amb uns programes plens de propostes ben diverses per gaudir de l'estiu a la ciutat. En total són una quarantena d'activitats les encarregades d'omplir els dies més calorosos del calendari, les activitats es desenvoluparan a diferents espais de Valls i estan destinades especialment als infants i joves.

Casal d'Estiu, Patis Oberts i @Juliol17 – Regidoria d'Ensenyament

El Casal d'Estiu és una de les propostes de la Regidoria d'Ensenyament, que desenvolupa l'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela i que tindrà lloc del 27 de juny al 28 de juliol a l'escola La Candela. El casal estarà obert entre les 9 i les 13.30 hores. A més, per a les famílies que ho necessitin, s’ha previst un horari d’acollida al matí entre les 8 i les 9 hores i al migdia entre les 13.30 i les 14.30 hores.

El casal comptarà amb tallers de manualitats, música, dansa o cuina, entre d’altres. També s’han previst jocs gegants, de pistes i d’aigua i sortides a la piscina d’estiu del Fornàs per als infants més grans del casal.

Per segon any consecutiu s’ha incorporat al casal un projecte pedagògic que busca que el grup i cada nen i nena sigui protagonista del seu propi aprenentatge i per això les activitats que es realitzaran s’escolliran a partir dels seus propis interessos, treballant en equip i fent-se responsables de petites tasques.

Des d'Ensenyament l'altra proposta per aquest estiu serà la batejada com a Patis Oberts. Aquest és un projecte desenvolupat per la Fundació En Xarxa que pretén facilitar un espai d’oci per als infants i joves de Valls, tot optimitzant els patis del Centre d’Educació Infantil i Primària Eugeni d’Ors. Les dates de celebració seran del 3 de juliol al 31 d'agost, de dilluns a dissabte, de 17:30 a 21 hores.

Es realitzaran tot tipus d’activitats però especialment esportives, com el futbol i el bàsquet, mentre que els dijous serà una tarda sobre rodes i els divendres serà el dia de l'aigua. Les activitats van adreçades a infants i joves de 5 a 18 anys, tot i que els nens i nenes d'entre 5 i 8 anys hauran d'anar acompanyats de mares i pares.

Per últim, en col·laboració amb l’Associació Trèvol, l’Ajuntament incorpora a la seva oferta el casal @Juliol17 que oferirà un espai de lleure a infants i joves amb necessitats educatives especials. Aquest casal se celebrarà a l’Escola Enxaneta del 27 de juny al 28 de juliol i hi podran participar tots els infants a partir de 3 anys. Aquest casal se celebrarà de les 9 a les 13.30h i també tindrà servei d’acollida al matí i migdia, així com servei de menjador. Aquest casal comptarà amb un equip de 7 monitors, amb una ràtio superior per tal d’atendre als infants amb necessitats educatives especials

Activitats d'estiu del Patronat Municipal d'Esports

El Patronat Municipal d'Esports (PME) de Valls ja ha iniciat el període d'inscripcions per a les diferents activitats d'estiu que proposa. Per formalitzar les inscripcions o obtenir-ne més informació cal adreçar-se a les oficines del CEM El Fornàs, o a la pàgina web www.pmevalls.cat.

Entre les propostes presentades per aquest estiu destaca l'esportiueig, activitat poliesportiva que s'adreça a infants i joves de 7 a 11 anys en què s'inclouen jocs, activitats aquàtiques i la pràctica de diversos esports. Pels més petits, entre 4 i 6 anys, el PME ofereix el miniesportiueig, programa poliesportiu amb jocs i activitats esportives. Tant l'esportiueig com el miniesportiueig s'organitzen setmanalment i en 5 torns, del 27 de juny al 28 de juliol. Totes aquestes activitats es realitzaran a les instal·lacions esportives del Fornàs, on també tindran lloc els cursets de natació d'estiu per a diferents nivells i edats.

També s’està preparant la tercera edició del Campus de Natació destinat a tots aquells nois i noies de 10 a 16 anys que els hi agrada la natació i les activitats aquàtiques. Durant l'activitat es treballa la millora i el perfeccionament de la tècnica dels estils, es realitzen gimcanes aquàtiques, waterpolo, socorrisme, natació sincronitzada, natació amb aletes, sortida a fer una travessa... Tot amb altres activitats i esports recreatius.

Estiu Actiu – Regidoria de Joventut i Acció Cívica

Per quart any consecutiu, des de la regidoria de Joventut i Acció Cívica, es presenta una nova edició de l'Estiu Actiu, el programa d'activitats que tindrà lloc al llarg del mes de juliol. Amb aquesta iniciativa el Centre Cívic i VallsJove volen consolidar i ampliar el cicle festiu de la ciutat, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de Valls.

Es tracta d'una programació d'activitats oberta a tots els públics que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure, d'oci, culturals o espectacles infantils, pretén generar un espai de trobada, de confluència i de participació als carrers i places de la ciutat de Valls. Per altra banda, la majoria d'activitats programades són gratuïtes amb la finalitat que siguin accessibles al conjunt de la població per seguir treballant per la cohesió social i la dinamització comunitària al barri antic de Valls.

Enguany, l’Estiu Actiu del Centre Cívic compten amb una important novetat ja que s’hi suma el Patronat Municipal d’Esports col·laborant en l’organització d’activitats conjuntes. En concret, s’han programat tres activitats, el Bubble Football el 4 de juliol al camp de futbol del Vilar, l’Splash de Nit, els dies 6 i 10 a la piscina d’estiu per gaudir d’un bany nocturn amb bona música, i per últim el Tobogan Splash Slide el dia 13, amb un tobogan aquàtic de 75 metres que s’instal·larà al carrer Molls de l’Estació, a tocar de l’IES Narcís Oller.

Casal de Teatre – Regidoria de Cultura

L'escola de Teatre amb seu a Valls La Peça ofereix enguany una proposta teatral, una alternativa estiuenca per als nens i nens d’entre 7 i 13 anys, interessats en descobrir i jugar amb aquesta disciplina artística. 'Actua!' és el nom de la proposta que vol donar l’oportunitat als nens i nenes a endinsar-se en el món teatral i que aquests puguin conèixer i descobrir el teatre des dins a partir del joc.

Cada setmana, durant tot el juliol, s'iniciarà el treball amb jocs de presentació, confiança i cohesió de grup i després es seguirà amb treball de cos, veu i improvisació. Paral·lelament es donarà a conèixer als alumnes el text a interpretar, i és treballarà amb tots els participants altres aspectes del muntatge com l’escenografia, el vestuari... ensenyant-los tot el que requereix una representació i que moltes vegades desconeixen.

L’espai per desenvolupar la proposta, que tindrà lloc durant el mes de juliol de 9 a 13:30 hores, serà el Teatre Principal de Valls, per tal de que els nens i nenes coneguin també el teatre com a espai físic amb totes les seves característiques, usos i espais.

Comentarios
Multimedia Diari