Les dones creadores, eix del Festival Sota la Palmera de TGN

Del 10 de juliol al 3 d’agost es proposen una quarantena d’activitats amb la música, el cinema i els contes com a plats principals

09 mayo 2019 15:25 | Actualizado a 09 mayo 2019 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Festival Sota la Palmera, que se celebra a l’Espai Jove la Palmera, del 10 de juliol al 3 d’agost, posa enguany l’accent femení en la programació. Així, la consellera de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, va remarcar ahir durant la seva presentació que «més de 70 dones pujaran aquest estiu a l’escenari o s’han implicat en la coprogramació del festival» en més de 40 actes o espectacles, tots amb entrada gratuïta. Entre els noms propis destaquen el de Marinah, exvocalista d’Ojos de Brujo, el folk-indie de Pavvla, l’arrel de la Balkan Paradise Orquestra o el flamenc de María José Llergo.

El festival s’estructura a partir de tres nits temàtiques: els dimecres, amb cinema i contes; els dijous amb nits temàtiques (clown, il·lustració, dansa i soul) i els divendres i dissabte amb diverses propostes musicals.

En l’apartat musical, sobresurten els noms de Marinah, qui va ser cantant i compositora d’Ojos de Brujo, que oferirà un concert el divendres 2 d’agost. El soul de la formació barcelonina The Sey Sisters, el rap de Fetitxe13 o el rap electrònic de Pupil·les són altres de les propostes destacades. 

Els dies 26 i 27 de juny (17 hores), combos de les escoles municipals de música. Divendres 28 de juny és el torn de Xavier Calvet & Brave Coast Dj’s (21 hores), en el marc del Festival Mirall Sonor. 

Al juliol, dimecres dia 10 (22 hores), cinema amb contes africans, Sofia, de Meryem Benm’Barek. Mentre, dijous 11 de juliol (22), l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona coorganitza la Nit de la Il·lustració. Ja divendres, 12 de juliol (23 hores), arriba la jove osonenca JU carregada d’energia per presentar el seu segon disc Bandera Blanca, de caire social i reivindicatiu.

Per la seva banda, la flamant cantaora tarragonina Lídia Giráldez actuarà el 13 de juliol (22 hores), un viatge diferent i elegant por los palos del flamenc. I la mateixa nit, però a les 23 hores serà el torn de María José Llergo, amb el seu espectacle també flamenc. Dimecres, 17 de juliol (22 hores) torna el cinema amb Owino, de Javier Marín i Yusuf Razzaque i dijous 18, Nit de dansa amb DansPXL i Mei Casabona, LaIm.perfecta Cía Dansa, Claudia Carpintero i Claudia Bosch (22 hores). Mentre, el folk arriba de la mà de Folkatres, divendres 19 de juliol (21 hores) amb un taller i balls a la plaça. I també el 19 de juliol es podrà gaudir de la música de Balkan Paradise Orquestra (22 hores).

Acompanyada únicament de la seva guitarra i piano, Elena Volpini actuarà dissabte 20 de juliol (22 hores), i a les 23 hores, Ran, Ran, Ran amb el seu folk-pop. Aquestes són algunes de les propostes. La programació completa es pot consultar a www.tarragonajove.org   

El Festival està organitzat per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament, amb el suport de Vòrtex, Nunny G, La Im.perfecta Dansa, Bravecoast, Grups de Teatre Jove  i Tarracosurfers. La Conselleria de Cooperació participa en la programació de les sessions de contacontes i cinema a la fresca. 

Comentarios
Multimedia Diari