Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les imatges de Conesa emblanquinada per la neu

Amb el retorn de les temperatures d'hivern són diversos els municipis i muntanyes de la demarcació de Tarragona que han tornat a donar la benvinguda a la neu

Diari de Tarragona

Whatsapp

Amb el retorn de les temperatures d'hivern són diversos els municipis i muntanyes de la demarcació de Tarragona que han tornat a donar la benvinguda a la neu. A banda de les Muntanyes de Prades i els Ports, ara també us podem oferir les imatges que ens arriben de Conesa: 

La neu ha tornat a Conesa aquest 25 de gener 
Les teulades de Conesa, emblanquinades per la neu 

Protecció Civil de la Generalitat manté les Prealertes dels Plans d’emergència INUNCAT i NEUCAT. Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya l’episodi de pluges ja ha començat a remetre tot i que s’esperen ruixats fins el migdia al litoral i prelitoral de Barcelona. L'episodi de neu ja ha entrat en la seva fase més intensa amb nevades al Pirineu, Prepirineu i cotes altes de la Catalunya Central. La cota de neu ha baixat ja fins els 700 m.

Les nevades es mantindran actives fins a la tarda en les zones abans indicades.

Registres de gruixos de neu: El Servei Meteorològic de Catalunya informa que les nevades ja han començat i la Xarxa d’Observadors Meteorològics han informat de gruixos de neu nova:

  • Puigcerdà: 11 cm a cota 1.160m
  • Mura: Comença a prendre 1cm 600m
  • Roquetes: 2 cm a cota 1.000m
  • Prades: 1cm a cota 1.200m
  • Monistrol de Montserrat: comença a quallar a partir de 800m

Consells del Servei Català de Trànsit davant la previsió de nevades:

Cal portar al vehicle l'equipament d’hivern: rodes de contacte, cadenes, guants, roba d’abric i el dipòsit de benzina ple.

En zones de muntanya on les baixes temperatures i les nevades són habituals en aquesta època de l’any, s’aconsella utilitzar els pneumàtics d’hivern, ja que proporcionen més adherència i una millor resposta de frenada.

Seguiu aquests cinc consells per conduir amb neu:

  1. Moderar la velocitat
  2. Fer una conducció suau, sense cops de gas i sense girar la direcció de manera brusca
  3. Fer servir el fre tan poc com es pugui i, si és imprescindible, amb molta suavitat; per això és recomanable augmentar la distància de seguretat amb la resta de vehicles
  4. Si baixem del vehicle per posar cadenes, cal fer-ho amb seguretat: si és possible, fora de la calçada, i si es fa al voral, cal portar l’armilla reflectora posada i col·locar els triangles de senyalització
  5. Amb vehicles de canvi automàtic, cal procurar conduir en posició manual. En els vehicles que disposin de control d’estabilitat/control de tracció (ESP) i tinguin la possibilitat de desactivar-lo, és aconsellable fer-ho

Comentarios

Lea También