L’espectacle ‘Identitats’ estrena la seva versió al Guant de Valls

Del 20 al 25 de novembre cinc localitats de la província i els seus respectius teatres seran l’epicentre de la mostra de titelles. Enguany s’incorpora a la programació Mont-roig del Camp

09 noviembre 2018 11:42 | Actualizado a 09 noviembre 2018 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A la tardor cinc localitats del Camp de Tarragona i els seus respectius teatres seran l’epicentre de la catorzena edició del Guant · Festival de Teatre de Titelles, entre el 20 i el 25 de novembre, amb deu companyies i 33 espectacles i activitats. 
En aquesta edició en destaca l’espectacle Identitats de la companyia catalana Rocamora. Tindrà lloc el dissabte 24 al Principal de Valls, amb la partitura interpretada en directe pel seu compositor InnoDB, i la companyia Matito de Cambrils amb els sons també en directe d’Artur Gaia, membre de la mítica formació ebrenca Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. La proposta combina música electrònica i titelles.
Entre les novetats, també s’ha programat la funció La lluna, la pruna per a infants a partir d’un any. En el certamen hi participen deu companyies catalanes, una murciana i una artista tailandesa que oferirà una mirada cap al món oriental amb titelles de papiroflèxia.
Enguany s’incorpora a la programació del Guant el municipi de Mont-roig del Camp, el qual se suma a les localitats d’Alcover, la Pobla de Mafumet i el Morell.

Per la seva part, el director del Festival Guant, Eudald Ferré ha subratllat que «la participació de més municipis al certamen és positiva perquè es creen sinergies artístiques i de promoció». Altres espectacles programats en aquesta edició del Guant són Adéu Peter Pan i Mimaia Teatre amb el treball Roig Pèl Boig, i els murcians Teatro los Claveles, una companyia fundada el 1993 que presenta espectacles en català com Les set cabretes, seran els exponents d’aquesta varietat tècnica.

Precisament aquest espectacle dels murcians és el que arribarà a més localitats, tres concretament: Valls, Alcover i Mont-roig del Camp.
El teatre d’ombres arribarà de la mà de la Companyia Mercè Framis i el seu espectacle La lluna i la pruna.
La papiroflèxia desembarcarà amb el taller de titelles compartit amb l’artista tailandesa Arunee Vasanserekul. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Bangkok, porta gairebé 30 anys arrelada a Binéfar, població d’Osca àmpliament coneguda en el món artístic per la companyia Los Titiriteros de Binéfar. 

Vasanserekul és experta en diverses disciplines artístiques orientals, narradora de contes i també ha format part de la companyia Taraneya.
L’exposició ‘Majoria d’edat!’
Els alumnes d’arts plàstiques de quart d’ESO de l’Institut Narcís Oller i la Colla La Pessigolla incorporen el Territori Creatiu Vallenc al certamen i ho fan amb un muntatge d’interior i unes accions de carrer, respectivament.
A més, el certamen presenta enguany l’exposició ‘Majoria d’edat!’, una mostra que farà un viatge pels divuit anys de la companyia Micro Troupe.

Comentarios
Multimedia Diari