Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'exgerent de l'IMMS de Tarragona assegura que no tenia competències en matèria de contractació

Antonio Muñoz defensa davant del jutge que va actuar correctament i es desvincula del cas Inipro

ACN

Whatsapp
Pla mig de l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona Antonio Muñoz sortint dels jutjats després de declarar com a investigat. Foto: ACN

Pla mig de l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona Antonio Muñoz sortint dels jutjats després de declarar com a investigat. Foto: ACN

L’exgerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona Antonio Muñoz ha declarat aquest dilluns al jutjat d’instrucció número 1 en qualitat d’investigat pel cas Inipro. L’exgerent ha prestat declaració durant poc més de mitja hora i només ha respost les preguntes de la seva advocada. Segons fonts judicials, Muñoz ha defensat que va actuar correctament i ha afirmat que ell no tenia competències en matèria de contractació a l’IMSS, tot i que el jutge l’assenyala com la persona “que va dirigir la contractació a les empreses investigades”. Antonio Muñoz és un dels onze investigats pels presumptes delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació i alteració de preus en subhastes públiques.

En una interlocutòria, el magistrat del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona va afirmar que l’elecció de les empreses convidades -Gallet Consultors Associats SL, Iniciatives i Programes SL i Itinere Serveis Educatius- va correspondre a Antonio Muñoz quan ocupava el càrrec de gerent de l’IMMS.

Atenent a la declaració d’una de les treballadores de l’ens davant la Guàrdia Civil, el jutge va concloure que va ser Muñoz qui va indicar les empreses que havien de ser convidades, “contràriament al que solia ser habitual en aquesta mena de contractació, on eren els tècnics qui s’encarregaven de convidar les empreses especialistes del sector”.

La interlocutòria atribuïa a l'exgerent de l'IMSS la invitació de les tres empreses vinculades entre elles -Inipro, Gallet Consultors i Itinere Serveis Educatius- per concórrer en un procediment administratiu d'adjudicació negociat sense publicitat, el plec de condicions del qual va ser aprovat per l'exregidora Pelegrín, en qualitat de presidenta de l'organisme municipal.

El magistrat apuntava que Itinere i Inipro pertanyen al mateix grup empresarial i que Gallet no té com a objecte social res vinculat amb la matèria que es licitava, però també està vinculada a la societat guanyadora, que li prestava tasques de gestoria. Tot plegat portava el jutge a concloure que el procés de contractació hauria estat "presumptament fraudulent" i que buscava adjudicar el servei a Inipro sense que l’empresa tingués cap competència.

Muñoz és el segon investigat per aquest cas que declara als jutjats, després de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Aquest dimarts estan previstes les declaracions d’Alejandro Caballero i de Victòria Pelegrín, exregidora de Serveis Socials.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También