Llum verda a la instal·lació de set càmeres de videovigilància a Valls

El Departament d’Interior ha autoritzat l’ús d’aquests aparells al carrer de la Cort i a la plaça del Blat

03 octubre 2020 07:10 | Actualizado a 03 octubre 2020 07:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cèntric carrer de la Cort i la plaça del Blat de Valls disposaran de càmeres de videovigilància en les properes setmanes. En total, s’instal·laran set aparells al llarg d’aquest tram del centre històric vallenc amb l’objectiu d’augmentar la seguretat i reduir els actes incívics. El Departament d’Interior de la Generalitat ha autoritzat l’ús d’aquest element a la via pública de Valls que tindrà un pressupost d’uns 17.000 euros.

«Portem molt temps treballant en aquest projecte, hi creiem molt», va expressar el regidor de Seguretat, Enric Garcia. Des de l’Ajuntament de Valls es defensa la necessitat de tenir càmeres de videovigilància a la via pública perquè al carrer de la Cort i a la plaça del Blat hi ha molta vida social i es fan molts esdeveniments i fires, «i era important controlar la zona en termes de seguretat, civisme, pintades o brutícia», va explicar Garcia.

De fet, s’ha començat per aquests carrers perquè són les vies principals del centre històric i «ha estat la nostra primera aposta».

Amb l’autorització de la Generalitat, el següent tràmit és aprovar la despesa a la propera Junta de Govern Local i ja es podrà procedir a instal·lar les set càmeres. «Esperem que sigui el més aviat possible, però no sabem la data concreta», va dir Garcia. Els aparells estaran posats de tal manera que totes les zones del carrer quedaran cobertes i visibles a l’ull de la càmera.

Des de l’Ajuntament esperen que aquesta mesura serveixi per a reduir al màxim l’incivisme, «tan de bo l’aconseguim eliminar al 100%, però quan tinguem les primeres dades veurem si teníem raó o no», va puntualitzar el regidor.

Tot i que aquesta mena de mesures, «som conscients que no agraden a tothom». En el cas del carrer de la Cort i la plaça del Blat es té la complicitat de veïns i botiguers, segons va afirmar Enric Garcia. «Hem estat en contacte amb ells i han estat d’acord amb el projecte».

Aquest sistema es podria estendre a altres punts de la ciutat, però encara és aviat per afirmar-ho amb rotunditat. «Jo sóc partidari de les càmeres de videovigilància però primer volem veure com funciona aquí i després decidirem si és necessari ampliar-ho a altres zones», va dir el regidor de Seguretat.

Nova policia de barri

A més, seguint amb aquest objectiu de reforçar la seguretat al centre històric de Valls, l’Ajuntament ha recuperat la figura de la policia de proximitat en aquesta zona de la ciutat. Una parella d’agents patrullaran a peu matí i tarda pels carrers del Barri Antic, de dilluns a divendres, i jugaran un paper important en temes més particulars com la mediació de conflictes o els petits problemes del dia a dia que hi pugui haver al barri. El patrullatge al carrer també servirà per augmentar la sensació de protecció entre els veïns, ja que, «si veuen policia al carrer se sentiran més segurs», va expressar Enric Garcia.

Aquest servei ja existia anteriorment, però es va interrompre fa gairebé dos anys, quan la plantilla de la Policia Local de Valls va quedar força reduïda i no es tenien els recursos suficients per continuar amb el servei. Ara, amb el progressiu augment d’agents, s’ha pogut recuperar.

Comentarios
Multimedia Diari