Massiva mobilització per l'aturada general al centre de Tarragona

Més de 5.000 persones es concentren a la plaça Imperial Tarraco amb estelades i banderes sindicals, amb crits d'independència i en contra de la policia

03 octubre 2017 09:54 | Actualizado a 03 octubre 2017 11:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El centre de Tarragona és aquest matí l'escenari d'una massiva mobilització per l'aturada general d'aquest dimarts 3 d'octubre. Més de 5.000 persones es concentren a la plaça Imperial Tarraco amb estelades i banderes sindicals, amb crits d'independència i en contra de la policia. Després la mobilització ha avançat fins a la comissaria en direcció a El Corte Inglés.

La cèntrica plaça i els carrers adjacents s'han omplert de centenars de persones que han expressat el seu rebuig i condemna a la violència exercida per la Guàrdia Civil i la policia espanyola per intentar impedir que la ciutadania de Catalunya votés en el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre.

 

 


  

Durant el recorregut també s'han viscut moments de tensió quan els manifestants han arribat a l'alçada dels establiments Dunkin Donuts i Fleca Flaqué de la Rambla Nova que estavent oberts i els concentrats han fet pressió perquè tanquessin.

 

 

A poco a poc els concentrats han arribat fins a la plaça de la Font, on s'han pogut escoltar crits en contra de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i les forces policials. "Ballesteros dimissio" i "fora forces ocupació" han estat algunes de les consignes que s'han pogut escoltar.

 

Minuts després els dos regidors de la CUP de l'Ajuntament de Tarragona han penjat una estelada a la façana de l'edifici municipal. 

 

Col·lapses als accessos a la ciutat

Els col·lapses a diferents punts de la província han començat a primera hora del matí. Diversos grups de joves han cremat pneumàtics i han mogut contenidors per tallar els principals accessos a Tarragona. Els piquets han començat aquest dimarts encara de matinada i s'han allargat fins passades les deu del matí. Grups d'una trentena de joves s'han situat en els tres ponts que donen entrada a la ciutat. Els Bombers han apagat ràpidament les fogueres mentre els Mossos redigirien el trànsit cap a altres direccions. S'han viscut importants col·lapses, amb cues llarguíssimes de vehicles i alguns moments de tensió, si més no, no s'han produït incidents remarcables. Els joves de l'esquerra independentista han anunciat la seva intenció de mobilitzar-se cap a la plaça Imperial Tàrraco, en una jornada de vaga general en què a la ciutat tampoc hi ha transport públic perquè s'han suspès els serveis mínims. El Port de Tarragona també està aturat, si bé compleix amb els serveis mínims.

 



Afectació a les carreteres

Així mateix, a diferents carreteres de la demarcació també s'estan produint des de primera hora del matí diversos talls de circulació. Aquest és el cas de la carretera A-7 al seu pas per Tarragona i la Canonja, l'A-27 a Vilallonga del Camp, l'AP-2 a Vila-rodona, l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en ambdós sentits i a l'AP-7 a l'Ampolla en direcció nord; la C-12 a Garcia (Ribera d'Ebre); la C-37 a Valls on es dóna pas alternatiu i l'N-240 també a Valls; l'N-420 a Gandesa i la T-11 a Tarragona.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari