Més de 100.000 calçots es couran aquest diumenge al centre de Valls

S'espera que prop de 40.000 persones passin per Valls durant la celebració de la Gran Festa de la Calçotada 2015

19 mayo 2017 23:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls viurà aquest diumenge la Gran Festa de la Calçotada, una celebració iniciada l’any 1982 i que enguany arriba a la 34a edició. Més de 100.000 calçots es couran per les places del centre de la ciutat, on tindran lloc les demostracions i la degustació popular d’aquest element gastronòmic típicament vallenc.

«És un dia que la ciutat posa la catifa vermella per rebre els visitants», va destacar l’alcalde de Valls, Albert Batet, ahir en l’acte de la presentació de la Gran Festa de la Calçotada 2015. D’altra banda, el regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, va parlar de «l’autèntica calçotada», un lema que, segons Solé, s’ha de potenciar.

En aquesta línia, el regidor va remarcar l’impuls que representen els calçots per la capital de l’Alt Camp. D’aquesta manera, va assenyalar l’aportació d’alguns «elements bàsics», com la projecció de la ciutat, l’impacte econòmic o la important mobilització de gent. De fet, enguany s’espera que prop de 40.000 persones passin per Valls aquest diumenge. Tal com va dir el secretari de la Cambra de Comerç de Valls i coordinador de la Gran Festa de la Calçotada, Rafel Castells, «es necessita molta gent per omplir tots els recorreguts que hi ha des del passeig de l’Estació fins a la plaça del Blat». Més enllà dels visitants d’aquest cap de setmana, des de la Cambra de Comerç es calcula que unes 350.000 persones passaran per l’Alt Camp durant la temporada de calçotades, el que representen uns 15 milions d’euros.

Projecció internacional

Com altres anys, la Gran Festa de la Calçotada tornarà a tenir projecció internacional. D’una banda, una vintena de japonesos vindran diumenge al matí a Valls, mentre que, de l’altra, la festa comptarà amb la presència de mitjans internacionals. És el cas d’una televisió alemanya, que estarà a Valls durant tres dies fent un reportatge, i el d’un periodista suec, que està escrivint un llibre sobre cuina.

Els actes

Des de dissabte ja es podrà gaudir de les més de 100 parades del Mercat de la Calçotada, Alimentació i Artesania Popular, la Trobada de Brocanters, la Fira de Marxandatge Català i la Mostra de Restauradors Locals. El dia central, però, serà diumenge, amb els diferents concursos i la demostració de coure calçots. La IGP Calçot de Valls serà un dels grans protagonistes, una indicació geogràfica que enguany compleix 20 anys.

Comentarios
Multimedia Diari