Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de 150 experts participen en un congrés internacional sobre arqueologia a Tarragona

Les sessions teòriques es fan al campus Catalunya de la URV el 25 i 26 d’octubre. El 27 al Tinglado 4 i el Museu del Port acolliran una jornada pràctica  

Diari de Tarragona

Whatsapp
Saber com els homínids han elaborat les seves eines és un dels casos d'estudi. FOTO: IPHES

Saber com els homínids han elaborat les seves eines és un dels casos d'estudi. FOTO: IPHES

França, Anglaterra, Marroc, Algèria, Itàlia, Romania, Portugal, Bèlgica, Polònia o el Japó són alguns dels països de procedència dels més de 150 experts de diferents disciplines que del 25 al 27 d’octubre participen al V Congrés Internacionald'Arqueologia Experimental, que tindrà lloc a Tarragona-

Aquest event està coorganitzat per tres centres d'investigació en arqueologia: IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), ICAC (Institut Català d' 'Arqueologia Clàssica), ICRPC (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural) i l'Asociación Experimenta. Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració del Port de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Recollida i preparació de llenya per a una experimentació relacionada amb el foc - IPHES

Les sessions estan organitzades a partir de tres grans blocs temàtics: de les societats caçadores i recol·lectores a les productores, l'inici de les organitzacions humanes complexes i la seva evolució fins a l'actualitat, i la didàctica, divulgació i valorització del patrimoni.

En total es presentaran 62 comunicacions i 40 pòsters.Els dies 25 i 26 el congrés aplegarà les sessions teòriques, que es desenvoluparan a l'Aula Magna de la Facultat de Lletres de la URV, mentre que la jornada pràctica tindrà lloc a les instal·lacions del Port de Tarragona, concretament al Tinglado 4 i al Museu del Port de Tarragona.

Acte d’inauguració i cloenda

La conferència inaugural va a càrrec de la Dra. Linda Hurcombe (Universitat de Exeter, Regne Unit), reputada arqueòloga per la seva trajectòria en l'aplicació de l'arqueologia experimental i l'etnografia per a l'estudi dels processos de producció de la tecnologia lítica a la prehistòria, que intervindrà dilluns dia 25 d’octubre a les 10 h.

Prèviament, a les 9.30 h hi haurà un acte institucional d’obertura de la trobada científica en la que hi prendran part el rector de la URV, Josep Anton Ferrer; el regidor de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; el director de l'IPHES, Robert Sala, i en representació de l’organització del congrés, Isabel Cáceres, membre d’aquest institut i presidenta de l'Associació Experimenta.

Temas

Comentarios

Lea También