Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de 600 persones participen a la Festa de l'Oli Nou de Valls

400 socis productors es troben immersos en la campanya de recollida de la collita. Es preveu acabar a principis de desembre

Alba Tudó

Whatsapp
D’esquerra a dreta; Joan Llorach, Joan Linares, Dolors Farré,  Marcel·lí Morera i altres ciutadans FOTO: CEDIDA

D’esquerra a dreta; Joan Llorach, Joan Linares, Dolors Farré, Marcel·lí Morera i altres ciutadans FOTO: CEDIDA

La Societat Agrícola ha organitzat avui a davant de la Cooperativa de Valls, una nova edició de la Festa de l’Oli Nou, i ha permès tastar el tradicional esmorzar d’olivaire. Hi han participat més de 600 persones.


Els prop de 400 socis productors d’oliva de l’Agrícola de Valls en les més de 415 hectàrees conreades es troben  immersos en la campanya de recollida de la collita. Es preveu acabar a principis de desembre.Enguany la collita és molt bona tot i haver patit una sequera important. 
Per la seva part Joan Linares, gerent de la Cooperativa ha manifestat  durant l’acte que «aquest increment només és a Valls, ja que altres comarques no passa». Pel que fa a les xifres «es podrien superar els 200.000 quilos d’oli», ha explicat.


Joan Llorach, president de la Cooperativa Agrícola de Valls ha afirmat que «enguany hem superat la previsió de collita, respecte a l’any passat». Pel que fa el preu «l’hem mantingut igual, a 26€ la garrafa», ha afegit.


La jornada festiva i esperada pels socis i per molts visitants a la capital de l’Alt Camp, ha començat a les deu del matí amb una jornada de portes obertes al trull, per veure’n les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli. A la mateixa esplanada de l’aparcament de la cooperativa ha tingut  lloc el tradicional esmorzar d’olivaire. Paral·lelament, a les onze del matí i fins a le dotze del migdia hi hagut l’actuació dels combos de l’Escola Municipal de Música de Valls. A més els més petits han jugat als inflables col·locats a la mateixa esplanada. Tots els actes eren gratuïts i de lliure accés.


DOP Siurana
L’oli de la Societat Agrícola de Valls emprat dins la DOP (Denominació d’Origen Protegida) Siurana, es podrà trobar en les tradicionals garrafes de 5 i 2 litres i amb altres formats com l’ampolla de vidre de tres quarts, de mig i d’un quart.


La DOP Siurana inclou tota la conca natural del riu Siurana i alguns municipis veïns, distribuïts per les comarques del Priorat, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre, l’Alt i el Baix Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà. La varietat de l’oliva és un 90% d’Arberquina i un 10 % de Morruda i Rojal.

Temas

Comentarios

Lea También