Montblanc augmenta la taxa de la recollida de brossa

El plenari va aprovar amb 8 vots a favor les ordenances fiscals per al 2020. La majoria d’impostos es congelen

25 octubre 2019 12:50 | Actualizado a 26 octubre 2019 19:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc va celebrar un ple mostrant la solidaritat amb els afectats pels aiguats. Els regidors van aprovar, per unanimitat, el conveni de col·laboració econòmica amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montblanc. Alguns d’ells van assistir al plenari i van ser rebuts amb aplaudiments per la tasca que estan fent.

També es van aprovar provisionalment les ordenances fiscals per a l’exercici 2020 a la capital de la Conca de Barberà. La majoria d’impostos es congelen excepte la taxa de brossa, que s’incrementa fins un 3,5%. El motiu principal és la recollida selectiva porta a porta, que s’ha anat implantant poc a poc a la vila.

Totes les taxes municipals es veuran incrementades segons l’IPC, excepte al pàrquing de zona blava, la prestació de serveis a la piscina i a l’habitatge, que no pujaran.

Fins ara, la quota anual de la llar d’infants sense menjador era de 185,15 euros. L’augment d’aquesta taxa i la de l’escola de música s’aplicaran el setembre de l’any que ve.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Montblanc, Juanma Cabello va assegurar que «nosaltres no som partidaris d’incrementar les taxes, però entenem que s’han d’actualitzar». El portaveu de Junts x Montblanc, Marc Vinya, va refermar que «estudiarem les propostes per valorar-ho i presentarem al·legacions tal i com vam fer en una altra ocasió. Després dels danys causats per l’aiguat no podem fer cap valoració».

Les ordenances fiscals de l’any 2020 a la Vila Ducal es van aprovar amb vuit vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc i PSC) i sis vots en blanc (Junts x Montblanc).

Un altre punt de l’ordre del dia era l’aprovació definitiva de la imposició i ordenació de contribucions especials per al finançament de les obres d’urbanització del carrer Senan. Es va aprovar per vuit vots a favor (Agrupament Catalanista i PSC) i sis en contra (Junts x Montblanc).

El plenari va aprovar el Ccnveni entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc per a la prestació del servei integral de la recollida, transport i tractament de residus sòlids urbans.

Porta a porta

El servei de recollida porta a porta es va iniciar l’any passat a Montblanc com a prova pilot. I de moment la valoració és bona. El Consell Comarcal de la Conca de Barberà es fa càrrec del cost del material necessari per al servei, com cubells, bosses i bujols, per un import de 12.500 euros.

Pel que fa a les obligacions d’ambdós ens, el Consell realitza la recollida dels residus porta a porta de les noves zones, d’acord amb les rutes i horaris aprovats amb el consistori, a més de material necessari per a la recollida selectiva.

Comentarios
Multimedia Diari