Montblanc posa rumb a la Setmana Medieval amb un sopar de gala

Dissabte a la nit, Sebastián Ospina i Mireia Moix van ser escollits per representar el Sant Jordi i la Princesa de la 29a edició d´aquesta festa que trasllada la Vila Ducal a l'edat mitjana

19 mayo 2017 20:25 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quan encara falten gairebé tres mesos per Sant Jordi, Montblanc ja ha engegat la maquinària pel que serà la 29a edició de la Setmana Medieval, un esdeveniment que transporta anualment la Vila Ducal a l’edat mitjana.

El tret de sortida es va donar dissabte a la nit amb la celebració del sopar d’elecció dels protagonistes: el Sant Jordi i la Princesa, però també el Rei, la Reina, els Caps de Casa i els Veguers. D’aquesta manera, Montblanc posa rumb a la Setmana Medieval, que se celebrarà del 22 d’abril a l’1 de maig. Tot i això, el president de l’Associació Medieval, Joan López, recordava ahir que «es treballa durant tot l’any».

Sebastián Ospina i Mireia Moix seran enguany els dos joves protagonistes que encarnaran el Sant Jordi i la Princesa, els papers més destacats de la Setmana Medieval.

L’elecció es va fer dissabte per part dels socis de l’Associació de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi després d’una llarga nit on els diferents candidats a Sant Jordi, els montblanquins que enguany compleixen 21 anys, i les aspirants a Princesa, les montblanquines que faran 18 anys, van haver de passar un seguit de proves per mostrar les seves habilitats interpretatives i coneixements sobre la vila de Montblanc.

Cap dels dos joves esperava ser l’afortunat. «No volia penedir-me de no haver-ho intentat, així que vaig decidir presentar-me i provar-ho, però no esperava ser l’escollit», explicava ahir Sebastián Ospina. El jove, fa 6 anys que viu a Montblanc i assegura que la primera Setmana Medieval que va viure li va impactar. «Es nota a la cara de la gent la il·lusió que desprèn aquesta festa», relatava.

Pel que fa a la Princesa, Mireia Moix recordava com sempre havia volgut representar aquest personatge: «Quan era petita, el Sant Jordi i la Princesa venien a col·legi i m’imaginava que algun dia jo seria la Princesa».

Els altres dos grans protagonistes de la Setmana Medieval seran Josep Sanahuja, que representarà el Rei, i Anna Clofent, la Reina. «Vaig tenir dubtes perquè hi ha molta gent preparada», remarcava Sanahuja, però Clofent assegurava que s’ho agafen amb molta il·lusió. «Esperem estar a l’altura», va assenyalar.

D’altra banda, els senyors de Gené seran Joan Ramon Blavi i Sílvia Muriana; els senyors d’Alenyà, Gemma Foguet i Albert Corral; els senyors de Vilafranca, Clara Sans i Andreu Lasso, i els veguers, Lourdes Espinar i Anton Ribas.

Les novetats de la festa

Segons va destacar el president de l’Associació Medieval, Joan López, la festa d’enguany arriba «amb el cap posat a la 30a edició». Mentrestant, enguany s’incorporen dues novetats. D’una banda, es recuperaran els Jocs Medievals nocturns, una activitat que es realitzarà el 30 d’abril a la Muralla de Santa Tecla. A més, la Dracum Nocte, l’espectacle que narra com el mal arriba a la vila, canviarà d’ubicació i tornarà a la plaça de Sant Francesc.

Quant als problemes de finançament que arrossega la festa des de fa anys, López assegura que continuen, i és que «els recursos no arriben a temps». Tot i que ara per ara el futur de la Setmana Medieval en dos caps de setmana no perilla, el president va explicar que si les dificultats continuen, podria repercutir negativament en pròximes edicions.

Comentarios
Multimedia Diari