Montblanc tindrà un parc fotovoltaic de 33 hectàrees

Dues empreses es presentaren a la licitació feta per l’empresa pública Cimalsa. La instal·lació estarà estretament lligada amb el futur complex logístic de la Conca, el Logis Montblanc

17 diciembre 2020 19:20 | Actualizado a 18 diciembre 2020 06:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc disposarà properament d’una planta fotovoltaica que ocuparà 33 hectàrees i que suposa un pas previ a la implantació del futur complex logístic Logis Montblanc. L’empresa pública Cimalsa, que depèn del departament de Territori i Sostenibilitat, ha posat a lloguer els terrenys per instal·lar una planta d’energia fotovoltaica que estarà directament relacionada amb el Logis.

En aquests moments, Cimalsa està pendent de fer públic quina empresa ha estat l’adjudicada per a llogar a llarg termini aquestes hectàrees de sòl al costat del futur Logis Montblanc. Aquest parc estarà vinculat a la plataforma industrial, amb l’objectiu de contribuir a la creació d’un centre logístic energèticament autosostenible.

Els terrenys on anirà la planta es troben al costat de la sortida de Montblanc de l’AP-2, entre la línia de l’AVE i l’autopista, a la zona nord del Logis. Segons ha pogut saber el Diari, un total de dues empreses es van presentar al concurs que es va obrir durant el passat mes d’octubre. Tot i això, encara no s’ha fet oficial quina de les dues ha estat la guanyadora, malgrat que ja han passat els terminis. Diverses fonts consultades apunten que aquest tema no s’hauria acabat de resoldre del tot entre les dues candidates, per motius relacionats amb l’adjudicació a una d’elles.

Aquest pas apropa més la implantació del parc logístic. I és que Montblanc té actualment en vies de desenvolupament aquest projecte que suposarà un important revulsiu econòmic al municipi i també per a tota la comarca.

El pla contempla un parc logístic amb una superfície de 89 hectàrees amb connexió ferroviària i que posarà al mercat 356.000 metres quadrats de sòl. En aquests terrenys es podran instal·lar empreses logístiques, industrials i també activitats terciàries. El projecte, a més, preveu urbanitzar parcel·les de més de 100.000 metres quadrats amb els estàndards que requereix la indústria logística.

Esperances i cautela

Aquest és un projecte que es vol desenvolupar de forma público-privada i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Montblanc veuen aquests projectes amb bons ulls, com a una taula de salvament que arribarà durant la legislatura, que servirà com a dinamitzador industrial pel municipi i la comarca i són moltes les esperances que hi ha posades.

Pel que fa a la planta fotovoltaica, l’alcalde del municipi, Josep Andreu, assegurava fa uns dies al Diari que agafen el projecte amb molta cautela. «Ho veiem viable i ens sembla bé que es vulguin fer polígons autosuficients energèticament. Però a partir d’aquí hi ha d’haver un procés de seguiment i volem que hi hagi interlocució», explicava Andreu.

L’alcalde també veu factible la possibilitat que, mentre no vagi a la xarxa d’evacuació i no s’utilitzi encara per abastir el futur complex Logis Montblanc, l’energia de la planta fotovoltaica «pugui beneficiar empreses o veïns del municipi» va concloure Josep Andreu.

Comentarios
Multimedia Diari