Mor Manolita de Betània als 83 anys

Va tenir una important implicació en les tasques d'inclusió social a les persones desfavorides de Tarragona

16 abril 2019 11:12 | Actualizado a 16 abril 2019 16:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Manolita Gómez Arroyo (Salamanca, 1935), ha mort a l'edat dels 83 anys. Manolita va tenir una important implicació en les tasques d'inclusió social a les persones desfavorides de Tarragona.

La tasca principal la desenvolupa a la casa Betània, fundació de caritat vinculada a l'Arquebisbat de Tarragona, on es distribueix roba, aliments i atenció mèdica dirigida per un professional. Igualment facilita suport jurídic i atén casos d'indigència amb una xarxa de persones i entitats col.laboradores implicades en projectes socials. Des de llavors va participar en el voluntariat amb persones privades de llibertat del Centre Penitenciari de Tarragona, actual presó de Mas d'Enric.

 
Són diversos els municipis que van reconéixer la seva trajectòria. L'any 2007 va ser guardonada amb el Premi a la Solidaritat del Col.legi d'Advocats de Tarragona amb presència de jutges i fiscals.

L'any 2001 va rebre l'homenatge del Centre Penitenciari de Tarragona amb motiu de l'Any Internacional del Voluntariat, i el 2002 va rebre l'homenatge del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Cal afegir el reconeixement de diferents cossos policials en les respectives festes patronals.

Manolita de Betània va ser prou coneguda i valorada per la seva tasca altruista, compromesa i sense defallir en favor dels més necessitats. Va saber guanyar-se el respecte de tothom amb el seu carisma i la seva solidaritat envers els més desfavorits de la societat.

Comentarios
Multimedia Diari