Mor a la N-420 una noia de 13 anys al baixar del vehicle familiar avariat

Andrea Florido va baixar per la porta que donava al carril de circulació. Un furgoneta la va atropellar sense poder esquivar-la. El seu pare, conductor d'una ambulància del SEM, no va poder fer-hi res

19 mayo 2017 22:16 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Andrea Florido Torné, una noia de 13 anys veïna del barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, va morir atropellada aquest diumenge passat a la nit a la carretera N-420, a l’altura del Masroig (Priorat).

El cotxe en què anava amb els seus pares, Paco i Eva, va patir una avaria al punt quilomètric 833,8, al terme municipal del Masroig, a la zona coneguda com el Coll de l’Euga. Segons ha pogut saber el Diari, el vehicle es va sobreescalfar i va començar a treure fum del capó davanter.

Això va obligar el pare, que conduïa el vehicle, a parar per veure què havia passat al motor. Sembla que la menor també va voler baixar i ho va fer per la porta que donava al carril de circulació contrari.

En aquell moment, segons fonts de la investigació, va passar una furgoneta en sentit contrari i no va poder reaccionar al trobar-se davant a la jove estudiant d’ESO, que la va envestir mortalment. El pare, tècnic sanitari i conductor d’ambulància a la base del SEM al Vendrell, va intentar reanimar-la sense èxit.

Dues ambulàncies del SEM, amb base a Falset i Móra d’Ebre, van anar al lloc dels fets juntament amb patrulles dels Mossos d’Esquadra i Bombers. Els treballs van obligar a circular amb pas alternatiu en aquest punt quilomètric fins gairebé la una de la matinada d’avui.

Ràpidament es va traslladar els pares d’Andrea al CAPde Falset per rebre atenció psicològica arran del que havia succeït minuts abans a la N-420. Els tarragonins, segons ha sabut el Diari, venien de Móra d’Ebre d’una missa en record d’un familiar que també havia mort recentment.

Consternació al Vendrell

Paco Florido té 42 anys i és conductor d’una de les ambulàncies d’Emergències Mèdiques amb base al Vendrell. Ahir, ningú donava crèdit a la desgràcia que li havia passat a la seva filla gran i les mostres de condol es van multiplicar per les xarxes socials. El SEM va posar un psicòleg a disposició dels companys del Paco per intentar digerir aquesta tràgica notícia.

De fet els company i amics del Paco van voler expressar el condol a aquest tècnic sanitari i donar-li tot el suport que necessita en aquests moments tan delicats. Fins i tot i va haver missatges d’altres cossos d’ambulàncies de l’Estat que van voler donar el condol a la família.

Avui, a les 17 hores, se celebrarà el funeral a l’església de Sant Pere i Sant Pau. A banda dels familiars i amics, el Col·legi La Salle Tarragonai l’Associació de Pares i Mares del centre també va expressar les seves condolències. La jove Andrea hi cursava segon d’ESO.

Una via amb sinistralitat

El tram de la N-420 on es va produir l’accident és un dels punts negres d’aquesta via, que uneix Falset amb Móra la Nova i Móra d’Ebre. L’asfalt es troba molt degradat i, de fet, el 2012 la Subdelegació del Govern va instal·lar cartells per informar del mal estat del ferm i l’obligació de circular a un màxim de 80 quilòmetres per hora.

El 2013, el Consell d’Alcaldes del Priorat ja va aprovar una moció per exigir al Ministeri de Foment que es reformés la carretera entre Falset i Móra d’Ebre de forma immediata, malgrat que el mateix Ministeri havia al·legat que les millores no eren prioritàries. Actualment encara està molt present aquesta petició.

Comentarios
Multimedia Diari