El Mossos interroguen a un directiu i a càrrecs de seguretat i manteniment d'Iqoxe

La investigació sobre l'explosió química a Iqoxe ha continuat aquest divendres amb l'interrogatori a un directiu i responsables de seguretat i manteniment de l'empresa. Mossos també ha entrat a l'Ajuntament de la Canonja a la recerca de documentació sobre permisos d'obra, planejaments urbanístics o impostos. S'investiguen possibles delictes d'estralls i contra la seguretat dels treballadors

17 enero 2020 16:55 | Actualizado a 20 enero 2020 12:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’operatiu policial i judicial que investiga les possibles causes i responsabilitats sobre la greu explosió química a Iqoxe ha continuat aquest divendres amb l’interrogatori de més testimonis a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tarragona i amb l’entrada i requeriment d’informació a l’Ajuntament de la Canonja. De moment, totes les persones interrogades declaren en qualitat de testimonis, ja que ningú ha estat citat a declarar ni en seu policial ni en seu judicial com a incriminat en la causa.

Aquest divendres, ha estat el torn del director de planta i de diversos encarregats de seguretat i de manteniment, entre altres empleats que declaren des del dijous. El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona investiga, per ara, possibles delictes d’estralls i contra la seguretat dels treballadors, tot i que el secret de sumari decretat sobre la causa impedeix conèixer si finalment podrien afegir-se altres tipus delictius contra el medi ambient o, fins i tot, d’homicidi per imprudència. De fet, en els registres que van tenir lloc aquest dijous a la seu d’Iqoxe i d’una altra empresa del grup i que es van allargar gairebé set hores, fins a les dotze de la nit, estaven presents agents de l’Unitat d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra que es van emportar capses amb documentació i còpies de dispositius informàtics. Cercaven, principalment, informació laboral i sobre protocols i certificats de seguretat i medi ambient.   

La policia catalana hauria demanat al consistori canongí tota la documentació possible relacionada amb l’emrpesa productora d’òxi d’etilè

Segons ha pogut saber el Diari de Tarragona de fonts de la investigació, tots els interrogatoris practicats fins al moment giren al votant de les possibles causes i l’origen de l’accident i tracten sobre qüestions com si hi havia hagut altres incidències en el passat, com funcionava el manteniment de l’empresa o quins torns es feien. De moment, cap dels interrogats hauria assenyalat incidències destacables de cara a la investigació. Tanmateix, com que l’operació es troba sota secret de sumari encara no existeix tampoc informació completa sobre la quantitat de persones que han declarat ni el contingut de les seves declaracions.

També durant aquest divendres, un operatiu dels Mossos d’Esquadra s’han presentat a l’Ajuntament de la Canonja per a demanar informació sobre l’activitat d’Iqoxe al polígon sud del pol químic de Tarragona. La policia catalana hauria demanat al consistori canongí documentació relacionada amb l’empresa productora d’òxid d’etilè. Els tècnics municipals ja tenien a punt part de la informació sobre la planta, però els agents els haurien demanat que aportin tota la informació possible sobre Iqoxe, com permisos d’obra, planejaments urbanístics o impostos, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari