Música, castells i foc, a la festa major de la Pobla de Montornès

Demà es posaran en marxa sis dies festius que comptaran amb una àmplia oferta d'actes i activitats per a totes les edats

19 mayo 2017 18:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Són sis dies de festa els que configuren la festa major de la Pobla de Montornès, que s’iniciarà demà. Un programa lluït que tindrà continuïtat també el dissabte i diumenge de la setmana vinent.

El repic de campanes avui al migdia anunciarà que demà dijous, festa de la patrona, a la Pobla hi haurà el toc de matinades i posterior cercavila amb el grup Xarrups ‘La Graellera de Reus’ i la Banda de Timbals d’Amics de Montornès. Al migdia, l’ofici en llaor de Santa Maria.

A la tarda hi haurà ballaruga i, a partir de les deu de la nit, un dels moments més esperats per veure en acció la Pigota, la bèstia de foc de la Pobla que debuta a la festa major. Una cercavila de foc en què aquest nou element del seguici popular poblenc estarà acompanyat de la Virgília de Torredembarra i els Aguilots de Bonastre.

Com és tradicional, en aquest cas, A.R.C. la Pobla de Montornès i la Comissió de Festes, organitzadors dels actes, han inclòs la diada castellera, en què es donaran cita Xiquets de Tarragona, Nois de la Torre i Castellers d’Altafulla a l’escenari habitual de la plaça de l’Església. Tampoc no hi manca la ballada de sardanes, sempre tan participada a la Pobla de Montornès.

Ball amb reconegudes orquestres com Mitjanit, havaneres, màgia i humor, bicicletada i esmorzar popular, els inflables a la piscina o la novetat d’enguany, amb la primera baixada de trastos, són altres actes interessants i de participació popular.

El final de festa serà el dissabte 17, amb la pluja de colors, música i gresca, per bé que l’endemà diumenge les artesanes del fil i boixet celebraran la trobada de puntaires.

Comentarios
Multimedia Diari