Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Neix la marca 'Gamba de Tarragona'

Pescadors, Port i Patronat de Turisme impulsen la iniciativa, que dóna resposta a una reivindicació històrica

ACN

Whatsapp
D'esquerra a dreta: La regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton; el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz; la representant del Port, Montse Adan, i la dissenyadora de la marca, Noemí Rosell. Foto: ACN

D'esquerra a dreta: La regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton; el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz; la representant del Port, Montse Adan, i la dissenyadora de la marca, Noemí Rosell. Foto: ACN

El Patronat de Turisme, el Port de Tarragona i la Confraria de Pescadors han creat la marca 'Gamba de Tarragona', que neix amb l'objectiu de promocionar i reivindicar la qualitat dels crustacis que es capturen davant la Costa Daurada. Aquest dimecres se n'ha presentat el logotip, que ha estat dissenyat per Noemí Rosell, i la primera acció de promoció de la nova marca seran unes jornades gastronòmiques que es faran a la ciutat del 13 al 29 de març. La iniciativa dóna resposta a una reivindicació històrica i permetrà impulsar un producte que ja és molt cotitzat als mercats i que es pot trobar en les cartes dels millors restaurants. Unes vuit barques de la ciutat es dediquen a la captura de la gamba.

A més de les jornades gastronòmiques que tindran lloc al març, en les quals hi prendran part restauradors del Serrallo, la Part Alta i el centre de la ciutat, també es difondrà un audiovisual que mostrarà els passos que segueix una gamba des que es pesca fins que arriba a taula. La regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton, ha afegit que des de la Confraria s'oferiran cursos a cuiners que estiguin interessats en conèixer quina és la millor manera de conservar i servir el producte. A més, també s'impartiran tallers en escoltes per tal "d'apropar la gamba absolutament a tothom", ha destacat la regidora.

Anton ha celebrat l'impuls de la nova marca de promoció, que permetrà identificar fàcilment la gamba de Tarragona en cartes de restaurants o mercats, i que també tindrà el seu espai de visualització en marxandatge. "No podia ser que no fóssim capaços de promocionar i comercialitzar un producte d'aquesta qualitat sota una marca única que el posés en valor", ha apuntat. Durant l'acte, a més, s'ha donat a conèixer el logotip, elaborat per Noemí Rosell, que ha dissenyat una gamba de colors vermells intensos i que dibuixa un gran cor amb els bigotis.

La gamba de Tarragona és reconeguda com una de les varietats més gustoses del mercat, a més de ser un aliment baix en greixo i amb un alt contingut en iode. Aquesta gamba es caracteritza per tenir un color vermell molt intens, pot arribar a mesurar uns 20 centímetres i té un cap molt gran i resistent. Es pesca, aproximadament, a uns 400 metres de fondària, i la seva captura de la gamba implica maniobres complexes que requereixen una gran destresa per part dels pescadors.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También