Neix la primera associació d’exalcaldes a la Conca de Barberà

L’excàrrec electe de Pira Josep Pijoan assegura que «un dels reptes que tenim a curt termini és col·laborar amb el Pla Estratègic del Consell Comarcal, i el despoblament de la Conca» 

30 junio 2018 09:33 | Actualizado a 11 octubre 2018 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una seixantena d’exalcaldes i exalcaldesses de la comarca s’han unit per crear una associació pionera a Catalunya en l’àmbit comarcal i que porta per nom Associació d’Exalcaldes Electes Municipals (AECCEM). El Consell Comarcal els ha ajudat amb la idea, i els ha cedit un espai per fer reunions, i també han tingut la col·laboració dels ajuntaments.

Ahir al matí diversos exalcaldes van visitar el centre de tractament de residus de l’Espluga de Francolí, el Viver de Celleristes a Barberà de la Conca, i el viver d’empreses de Montblanc, Concactiva. 

Malgrat les diverses opinions polítiques, i amb la llarga experiència al capdavant dels Ajuntaments s’han aplegat per tractar diversos temes.

«Jo crec que és interessant unir esforços d’una comarca com és la nostra», diu l’exalcalde de les Piles, Ramon Segura després de la visita.«Un dels reptes que tenim és col·laborar amb el pla estratègic de la Conca. Entenem que és una comarca que té futur», afegeix.

Despoblament de la comarca

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà va engegar fa uns mesos un procés participatiu al voltant de les necessitats i el futur de la comarca per definir el pla estratègic de desenvolupament fins al 2025. Per copsar les opinions de la ciutadania, es van programar dues sessions de debat i una consulta per internet. 

I és que l’objectiu és evitar que la Conca se situï per sota dels 20.000 habitants, fet que podria significar una pèrdua dels serveis que es presten des de la comarca.

Segons l’estudi elaborat, els motius són variats: les telecomunicacions, l’envelliment de la població, la creació de llocs de treball o les infraestructures de transport són aspectes que també preocupen a les institucions locals i que el futur pla estratègic de desenvolupament aborda. «Som una de les comarques que tenim menys atur, i volem que la gent es quedi», explica.

Els alcaldes actuals dels diferents pobles veuen en bons ulls la iniciativa de la nova associació. «Pot ser una eina útil per la comarca. Nosaltres estem al costat del ciutadà i del país», assegura l’exalcalde de Pira, Josep Pijoan.

I és que volen augmentar el nombre d’associats. I és que estan oberts que formin part de la federació exregidors i exregidores dels diferents pobles de la Conca de Barberà. Una de les condicions per pertànyer a l’AECEEM és que no poden exercir el càrrec actualment.«No volem irrompre la tasca dels actuals alcaldes, volem col·laborar si ells volen», diu Ramon Segura.

Tots els exalcaldes i exalcaldesses tenen un objectiu comú: millorar, i fer noves propostes per la Conca de Barberà

«És bo que la gent vingui cap aquí; per aquest motiu hem de fer alguna cosa atractiva per a la comarca», conclou Josep Pijoan.

Comentarios
Multimedia Diari