Nevada històrica al Camp de Tarragona

La nevada primaveral omple de visitants els pobles de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. A Prades, un miler d'abonats s'han quedat sense subministrament elèctric per culpa del temporal

19 mayo 2017 15:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una nevada inesperada pel fet d'haver caigut a l'inici de la primavera ha omplert de visitants els pobles de l'interior de Tarragona, a l'Alt Camp i la Conca de Barberà, on s'han registrat importants gruixos de neu. La circulació a les carreteres s'ha normalitzat a mesura que han passat els llevaneus i l'únic que l'ha dificultat ha estat l'acumulació de vehicles a una banda de la via dels visitants que s'aturen per fer fotografies i tocar neu. A Prades, que rep centenars visitants cada vegada que cau una nevada important, el temporal ha deixat sense subministrament elèctric un miler d'abonats des de les nou del matí. Una incidència que afecta les cases, sense calefacció, i els restauradors.

Desenes de cotxes s'han acumulat aquest dissabte als vorals de les carreteres d'interior de Tarragona per tocar neu. Entre els vehicles, el de la Josepa, de Vila-seca, que ha explicat que ha decidit marxar cap a Prades després de perdre's la gran nevada de l'any passat al municipi. "L'altra vegada no ho vam saber i no vam poder pujar i ara hem aprofitat", ha dit. L'Òscar també ha pujat des de Cambrils amb el seu fill, l'Àlex, en moto: "és el primer cop que venim amb moto fins a la neu i hem decidit fer una aventura junts". "Què millor que anar tocar neu? Està espectacular i més a finals de març quan ho donàvem per perdut", ha afegit. 

En Marc, de Reus, ha sortit a entrenar amb la bici com fa sovint i s'ha trobat tota la neu pels camins que fa de manera habitual. "Està sent complicat amb la bici, sobretot a Castillejos, però després el llevaneu ho ha netejat", ha explicat, que ha dit que anar amb la bici amb el paisatge emblanquinat "és bonic" perquè també "veus el mar a prop". Amb tot, és més complicat perquè poden patir relliscades amb la calçada plena de neu. 

La Laura i la Montse, de la Selva del Camp, són dues ciclistes que han decidit no canviar la ruta que solen fer per entrenar tot i la neu: "pugem habitualment quan no hi ha ni l'apuntador i avui sembla la Rambla", han dit. Han explicat que s'han trobat més cotxes que normalment i que el paisatge fa que hagin d'anar "més en compte" perquè els conductors "van despistats mirant la neu per tot arreu" i sense fixar-se tant en la calçada.

Les màquines llevaneus han treballat durant la nit i també durant tot el matí per normalitzar la circulació, afectada per un gruix important de neu. A la zona de Castillejos han hagut de treballar força per deixar lliure el pas de la Volta de Catalunya en l'etapa 6 (Tortosa-Reus). Alguns camins, per exemple el d'accés a la Mussara, mantenien un important gruix de neu al migdia. 

Prades, sense llum 

Com és habitual, la majoria de visitants atrets per la neu han fet cap a Prades, on pels carrers han desfilat famílies carregades de càmeres per immortalitzar la nevada de primavera i fins i tot amb trineus. El municipi s'ha quedat sense llum, i sense cobertura mòbil, des de les nou del matí fins a gairebé les quatre de la tarda a causa del temporal. L'alcaldessa, Lídia Bargas, ha explicat que "és un problema gran" perquè la situació ha deixat sense calefacció moltes cases on viu gent gran i també pels restauradors, que, tret els que compten amb generador, no podien servir els visitants de manera correcta.

Comentarios
Multimedia Diari