Novetats editorials de la Diputació de Tarragona per Sant Jordi

Fins a set llibres a la venda el 23 d’abril a l’estand de la institució a la Rambla Nova

Diari de Tarragona

Whatsapp
La institució presentarà aquestes i altres novetats per la diada de Sant Jordi. FOTO: Cedida

La institució presentarà aquestes i altres novetats per la diada de Sant Jordi. FOTO: Cedida

Un llibre homenatge a l’escultor Julio Antonio, l’adaptació del conte Animalades per a persones amb dificultats de comprensió lectora i un recull per les ermites i santuaris de la demarcació de Tarragona encapçalen les novetats literàries de la Diputació de Tarragona de cara a la Diada de Sant Jordi. 

Un any més, el 23 d’abril la institució presentarà aquestes i d’altres novetats a la Rambla Nova de Tarragona. Totes es poden adquirir a la Biblioteca Ramon Berenguer IV (www.dipta.cat/RBIV), un servei que apropa a la ciutadania prop de 600 llibres editats per la Diputació, 150 dels quals es poden consultar en línia i descarregar de franc.

Julio Antonio, 1889-1919. Un segle després pertany a la col·lecció Tamarit de llibres d’art, editat pel Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona i Viena Edicions. El llibre ha estat escrit, en català i castellà, per diferents historiadors i estudiosos especialitzats en l’obra de l’escultor del Baix Ebre: Joan Launes Villagrasa, Anna M. Andevert, María Victoria Gómez Alfeo, Fernando García Rodríguez, Aida Marín Yrigaray, Carmen Fernández Aparicio, Lucía García de Carpi, Antonio Salcedo Miliani i Rosa M. Ricomà Vallhonrat. L’edició d’aquesta obra s’emmarca en els actes impulsats des del Museu d’Art Modern de la Diputació per commemorar el centenari de la mort de l’escultor Antonio Rodríguez Hernández, nascut a Móra d’Ebre i considerat el gran renovador de l’escultura a l’Estat. 

Susanna Giner i Teresa Mateu, dues professionals del Col·legi Públic d’Educació Especial Alba de la Diputació a Reus, han adaptat el llibre Animalades, de Judit Robert, per tal que el puguin llegir persones amb dificultats de comprensió lectora. Així doncs, amb l’edició d’aquest primer llibre de Lectura fàcil, la Diputació de Tarragona enceta una nova col·lecció de publicacions destinada a aquest tipus de lectors. 

El llibre Ermites i santuaris singulars de la demarcació de Tarragona, de Domènec Ribes i Mateu, fa un recorregut per cinquanta temples del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre que destaquen pel seu emplaçament geogràfic, però també pel seu valor artístic i patrimonial, fet que les converteixen en símbols identitaris de la població. La publicació és el 18è volum del Programa Difusió Cultural. 

Completen les publicacions editades enguany per la Diputació de Tarragona els catàlegs de les exposicions Julio Antonio Stendhal, de diversos autors, i Clots, de Roger Caparó; el llibre El Tapís de Tarragona. Joan Miró/Josep Royo, de Josep M. Rosselló, i el llibre Art, museus i revolució educativa. Cap a un canvi de model?, de diversos autors (Col·lecció MAMT Pedagògic, 11). 

Premi de narrativa curta
TINET, com cada Sant Jordi, també oferirà gratuïtament l’edició digital del darrer llibre del Premi de narrativa curta per Internet -Cara de peix i altres contes, de diversos autors- que es podrà descarregar en PDF i ePUB. Aquest premi es convoca anualment per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística i amb el patrocini i la col·laboració de la Diputació de Tarragona. 

A més d’editar publicacions pròpies, la Diputació dona suport econòmic i institucional a la producció editorial del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, l’estand de la Diputació a la Rambla Nova de Tarragona el 23 d’abril també exposarà i posarà a la venda, un any més, llibres de temàtica local editats per diferents ajuntaments de la demarcació.

Temas

Comentarios

Lea También