Operació a Tarragona per una trama que va defraudar més de 20 milions en petroli i metalls preciosos

L'operació Burlao, en què es preveuen prop de vint detencions, es desenvolupa principalment a Tarragona i València, on es preveuen la majoria dels registres

19 mayo 2017 17:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària estan duent a terme una operació conjunta contra el frau en el pagament de l'IVA d'hidrocarburs i metalls preciosos, que podria pujar a més de 20 milions d'euros.

L'operació Burlao, en què es preveuen prop de vint detencions, es desenvolupa principalment a Tarragona i València, on es preveuen la majoria de les detencions i de la vintena de registres, segons han indicat a Efe fonts de la investigació.

A Tarragona els registres han començat a les 09:00 hores del matí. Diversos vehicles de la Guàrdia Civil han acudit a la seu de l'empresa Meridium Petroleum, al Marina Tarraco, per a practicar registres i possibles detencions.  

A més, la trama del frau per eludir el pagament d'impostos s'estén a d'altres províncies de Catalunya, de la Comunitat Valenciana, de Galícia i de la Comunitat de Madrid, així com a Itàlia i Portugal.

Fa amb prou feines unes setmanes, l'Agència Tributària també va desarticular una organització que havia defraudat més de 24 milions d'euros en l'IVA de productes petrolífers, informàtics i electrònics i que operava tant a Espanya com en l'àmbit intracomunitari.

Segons les mateixes fonts, el modus operandi d'aquesta organització desmantellada en l'operació El Daurat, és similar al de la trama de la qual ha caigut avui.

Així, el frau es duu a terme mitjançant l'apropiació de les quotes d'IVA que majoristes d'hidrocarburs havien d'ingressar després de vendre els carburants a les gasolineres.

Atès que són majoristes, aquestes empreses no suporten l'impost indirecte, però sí que el repercuteixen als seus clients. A més, l'apropiació de les quotes els permet vendre el producte als minoristes a preus inferiors, fet que suposa una competència deslleial.

Comentarios
Multimedia Diari