Oriol Segon, fotògraf convidat de la Festa als Ulls: 'Santa Tecla és sorprenent'

Es tracta d'un projecte liderat per en Pep Escoda que convida un fotògraf de renom de fora de la ciutat de Tarragona per tal de captar l'essència de les festes des del visor de la seva càmera

19 mayo 2017 18:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

-Havia viscut mai les festes de Santa Tecla de Tarragona?

-És el primer cop que m’hi veig immers de ple i realment m’estan agradant molt. És sorprenent sortir a qualsevol hora del dia i veure tanta vida al carrer!

 

-Quina impressió en treu de tot el que ha viscut?

-Trobo que són unes festes molt riques, plenes d’una gran multitud d’actes i amb una implicació majestuosa per part de la gent i dels locals. Aquest aspecte humà és un dels que més m’interessen i més m’han fascinat aquests dies. És fantàstic poder gaudir de les diverses escenes de Santa Tecla com a fotògraf i poder-ho captar.

 

-Quin acte li ha agradat més?

-Si m’hagués de quedar amb algun acte en concret, podria dir que la Baixada de l’Àliga m’ha semblat absolutament impressionant. Crec que és un dels actes més espectaculars i extraordinaris.

 

-Quin esdeveniment li ha captat més l’atenció o curiositat?

-Pujar amb els campaners m’ha semblat un acte molt especial i entranyable. També considero que és un acte diferent i curiós, sobretot per la gent que és de fora de Tarragona, a partir del qual es pot gaudir d’un moment únic. A més, l’amplitud de les festes és extraordinària, ja que no només s’hi celebren actes culturals com els diables, sinó que també s’hi impliquen locals per dur a terme actes gastronòmics, i això és magnífic.

 

-Quin ha sigut el seu objectiu fotogràfic per les festes?

-Considero que se m’ha brindat una oportunitat molt gran el fet d’atorgar-me la responsabilitat de les fotografies de Santa Tecla. És un goig i un plaer fer fotografies i a la vegada gaudir d’unes festes tan maques com aquestes. Considero que el món de la fotografia, en bona part, ha quedat envaït pels aficionats, de manera que als professionals se’ns ha obligat, en certa manera, a reflexionar sobre la nostra tasca fotogràfica i també a mostrar una visió més personal dels fets. I precisament això és el que intento transmetre en els meus retrats i, especialment, en aquestes festes. De fet, el meu gran repte és poder mostrar la Santa Tecla més personal, més humana i més subjectiva, aportant així a les meves fotografies, el meu punt de vista més sincer.

 

-És autor de l’assaig ‘Young Patriots’, que ha rebut diversos premis i s’ha exposat en diversos festivals. Què me’n podria dir, del seu treball?

-Young Patriots és un assaig força crític que parla d’un campament militar per adolescents a Hongria, on vaig conviure amb una setmana. Narra la història de nens armats d’entre 10 i 14 anys. Entre altres coses, el projecte denuncia el patriotisme d’Europa mitjançant els grans contrastos que n’aporten les fotografies.

 

-Què diu de vostè el projecte?

-A mi, personalment, sempre m’ha atret la fotografia documental, més que no pas el fotoperiodisme. M’interessa sobretot la part educativa i allò que puguin arribar a transmetre i a ensenyar les meves imatges. I precisament és això el que vaig fer amb Young Patriots i el que vull arribar a mostrar amb Santa Tecla. Aquest esdeveniment ha estat fotografiat des de fora, és a dir, d’una manera més o menys objectiva, tot i que mai hi poden haver objectivitats absolutes. Però a mi particularment m’agradaria mostrar unes fotos més aviat personals, que podran agradar més o menys, però que aportaran una visió documental i humana, ja que no només he fotografiat la gran majoria d’actes, sinó també què passa al seu voltant.

Comentarios
Multimedia Diari